Ma 2020 február 21. Eleonóra napja van. Holnap Gerzson napja lesz.
Bencsik András: Majdnem történt valami

Bencsik András: Majdnem történt valami

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Csak a vak nem látja...

Németországban, annak keleti felén, a hajdani NDK területén, ahol olyan emberek élnek, akiknek a kommunista agymosást elszenvedve van némi – de a jelek szerint nem elégséges – immunitásuk a globalista agymosással szemben, majdnem történt valami.

Majdnem bekövetkezett a sokak által várt politikai fordulat, de sajnos a németek itt is olyan erős agykontroll alatt állnak, hogy a lelkek forradalma, az öntudatra ébredés vágya, az otthon védelmének szándéka csupán majdnem öltött testet.

Nézzük. Brandenburg­ban a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) és az egykori keletnémet állampárt utódszervezetéből alakult Die Linke (Baloldal) koalíciójának nincs többsége a potsdami Landtagban, de a következő öt évben is hatalmon maradhatnak, ha bevonják a kormányzásba a Zöldeket, írja a Demokrata.hu. Az SPD a szavazatok 26,2 százalékát szerezte meg, ami 5,7 százalékos visszaesés az előző, 2014-ben tartott választáson elért 31,9 százalékhoz képest. A patrióta AfD 23,5 százalékkal úgy lett a második, hogy 11,3 százalékkal haladja meg az öt évvel ezelőtti eredményét. Vagyis öt év alatt nagyot nőtt az AfD, de nem eleget, még 2,7 százalék kellett volna. A választási részvétel Brandenburgban 61,3 százalékra emelkedett a 2014-es 47,9-ről, mert a brandenburgiak komolyan vették a dolgot.

Hiába, marad minden a régiben.

Szászországban a CDU és az SPD koalíciója is elveszítette a többséget, de szintén hatalmon maradhatnak, ha harmadik partnerként ők is bevonják a Zöldeket, és miért ne tennék, láttunk ennél rondább koalíciót Németországban. Vagyis itt sem sikerült a lázadás. A CDU 32,1 százalékkal végzett az első helyen, ami 7,3 százalékkal rosszabb, mint 2014-ben, de több, mint amit az AfD a szavazatok 27,5 százalékával szerzett, a második helyen. Ez ugyan 17,8 százalékkal jobb az öt évvel ezelőttinél, írja a Demokrata.hu, de sajnos 4,6 százalékkal kevesebb a szükségesnél. A választási részvételi arány itt 49,2-ről 66,6 százalékra emelkedett, vagyis a szászok is komolyan vették a dolgot.

Hiába, Szászországban a helyzet úgyszintén változatlan.

Ne becsüljük azért le a patrióták lázadását. Olyan brutális szellemi és lelki elnyomás, olykor már-már terror, sőt állami szintű megfélemlítés közepette kell a még önállóan gondolkodni képes németeknek megfogalmazni önmagukat, és hogy milyen országban, milyen körülmények között, kikkel akarnak élni, hogy ez a fejlődés, ahogy a semmiből előlépő politikai pártjuk, az Alternatíva Németországnak feljött a biztos második helyre, ad némi reményt, bár nem túl sokat.

Egy fokkal jobb a helyzet Olaszországban, ahol a balliberális hatalmi arrogancia az újraformált, most már nyíltan balliberális irányultságú koalíciós kormány tervezett lépéseit feltehetően olyan irányba viszi, amely Matteo Salvini mozgalmának, a Ligának nyithat még tágabb teret, még szélesebb társadalmi támogatottságot.

Csak a vak nem látja, hogy a nyugat-európai típusú demokráciákat csapdába csalták: az úgynevezett „fékek és ellensúlyok” csapdájába, amelynek lényege, hogy a választói akarat kizárólag balliberális intézmények szűrőjén keresztül tudjon érvényesülni – vagy sehogy. Ennek a balliberális véleményhegemónia ad alapot. Magyarországnak nem csupán sikerült a csapdából kitörni, de a csapdát is szétzúzta. Olaszország talán követhet minket, de nem lesz könnyű dolga. Németország azonban önerőből már nem tud magán segíteni.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Politika (1571) Irodalmi kávéház (479) Egészség (50) Flag gondolja (33) Vetítő (37) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (4323) Heti lámpás (232) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (637) Mozaik (42) Rejtőzködő magyarország (171) Tereb (139) Autómánia (61) Életmód (1) Történelem (13) Jobbegyenes (1691) Sport (729) Kultúra (4) Belföld (5) Nagyvilág (1446) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>