Ma 2023 szeptember 27. Adalbert napja van. Holnap Vencel napja lesz.
Egy transzneművel vennék be Európát Sargentiniék

Egy transzneművel vennék be Európát Sargentiniék

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Megvan az Európai Zöld Párt "csodafegyvere" Judith Sargentini és Jean-Claude Juncker pótlására.

Miután holland zöldpárti EP-képviselő, Judith Sargentini elvégezte dolgát, vagyis megírta a tőzsdespekuláns által kért hazugsággyűjteményt, a Soros-Sargentini-jelentést, nem sokkal később közölte: ]]>leteszi a lantot jövő májusban]]>. Ezzel kiderült: Sargentini kiesésével a zöldek elveszítik az egyik "emblematikus figurájukat".

Most szombaton viszont a Europe Elects Facebook-oldalról ]]>kiderült]]>:

Petra De Sutter személyében egy transznemű politikus lesz az Európai Zöld Párt csúcsjelöltje. Vagyis – bár kicsi rá az esély –, de akár egy transznemű is kerülhet az Európai Bizottság élére. Értelemszerűen erre még nem volt példa.

Nem sokáig maradtak tehát a zöldek "emblematikus figura" nélkül.

De Sutter nem egyedül indul a Zöldek pártcsaládján belül a jelöltségért, rajta kívül három másik politikus is megmérettetné magát: a bolgár Atanas Schmidt, a német Ska Keller és a holland Bas Eickhout.

Petra De Sutter belga politikus, egyetemi tanár, LMBTQ-lobbista. Feleségét Claire-nek hívják, s van egy gyermekük is. Egész életében, de különösen az elmúlt öt évben az EU különböző fórumain harcol – többek között – a migránsok, a homoszexuálisok jogaiért.

]]>Twitter-oldalát]]> böngészve hamar kiderül: a lózungok durrogtatásához is nagyon-nagyon ért, itt a demokráciát, jogállamiságot féltő és természetesen a korrupcióellenes posztok vannak többségben. Utóbbi azért is érdekes, mert a korrupció fellegvárában, Brüsszelben erről beszélni egészen elképesztő hozzáállást feltételez. Plusz, tegyük hozzá azt is, hogy az 55 esztendős Petra De Sutter az "isiászos" kvótakirály, Jean-Claude Juncker helyére pályázik, akinek szintén voltak piszkos pénzügyei korábban saját hazájában. Szóval: akár a bizottság berkein belül is maradhat ez a "jó szokás".

]]>Programja ]]>bevezetőjében pedig azt írja transznemű zöld politikus: azért kéri az európaiak voksát, nehogy a jobboldal, azon belül is az euroszkeptikus jobboldal kerüljön többségbe az Európai Parlamentben. A jelenlegi folyamatok (bevándorlásellenesség, nacionalizmus és így tovább) ugyanis rombolják az európai folyamatokat, erodálja az Európai Uniót, ennek pedig véget kell vetni.

Nagy Gábor -]]> www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (34) Nagyvilág (1309) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Történelem (16) Mondom a magamét (7100) Belföld (10) Gazdaság (689) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Jobbegyenes (2682) Sport (729) Egészség (50) Irodalmi kávéház (529) Tv fotel (65) Politika (1581) Tereb (145) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Kultúra (6) Heti lámpás (276) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>