Ma 2022 január 27. Angelika napja van. Holnap Károly, Karola napja lesz.
Kötelező muszlim kendő az Air France stewardesseknek

Kötelező muszlim kendő az Air France stewardesseknek

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)
Újraindítja teheráni járatát a francia légitársaság.

Ez alkalomból belső feljegyzésben arra utasították a légi-utaskísérő kisasszonyokat, hogy "a repülés ideje alatt nadrágot és bő zakót viseljenek, a repülőgépből való kiszálláskor pedig kendővel takarják el a hajukat". Az Air France arra hivatkozik, hogy a személyzetnek "mint minden külföldi látogatónak, tiszteletben kell tartania annak az országnak a törvényeit, ahova belép". (Bizony, igaz, mindenkinek így kellene cselekednie!)

Több stewardess azonban jelezte, hogy nem akarja felvenni a muszlim kendőt, most olyan önkénteseket keresnek, akik hajlandóak erre.

Arra kíváncsi lennék, hogy az önként jelentkezők közül hányan rendelkeznek közel-keleti gyökerekkel? Hányan viselnék szívesen akár az egész utazás alatt a hajat takaró kendőt?

Egy biztos, az előírt kötelező „egyenruhához” (nadrág, bő zakó), vagy akár alatta, csinos kis övet is lehet viselni. Tudják, akár abból a mostanság az európai nagyvárosokban oly divatos „csinnadrattás” fajtából.

De természetesen ez mind csak rosszindulatú feltételezés, hiszen mindenkinek szigorú biztonsági ellenőrzéseken kell átesnie, mire felszállhat egy Iránba tartó repülőgépre, még a légiutas-kísérőknek is. És reméljük nem úgy, ahogy a Tarantino-féle Jackie Brownban a főszereplő, aki stewardessként kikerülhette az ellenőrzéseket és sokáig kábítószert csempészett a repülőgépeken. De az régen volt, talán igaz sem volt...

Eleméry T. Olivér

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (5844) Politika (1579) Heti lámpás (256) Jobbegyenes (2205) Vetítő (30) Kultúra (6) Tereb (140) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Gazdaság (664) Történelem (14) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Életmód (1) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (509) Belföld (6) Nagyvilág (1464) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>