Ma 2021 július 29. Márta, Flóra napja van. Holnap Judit, Xénia napja lesz.
zdfneo00.jpg

A török szultán kicsi pöcse

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Mint azt néhány magyar sajtóportál is közölte, az Európai Bizottság és az Európa Tanács éppen a héten támogatta a balkáni országok, többek között nyilván Törökország demokráciatörekvéseit 25 millió euróval.

A hivatalos indoklás szerint a pénzt a jogállamiság területén jelentkező kihívások kezelésére és az emberi jogok kiszélesítésére adnák. A valóságban azonban az Európai Unió tulajdonképpen több millió eurót ad a törököknek azért, hogy ne a migráns-kezelésre adjanak még egyszer, mert esetleg hülyének néznék őket a választók.


Ne feledkezzünk el az európai csatlakozási tárgyalások legutóbbi, Törökországra vonatkozó elfeledett jelentéséről sem. A kiszivárgott információk szerint, az Erdogan vezette Törökország előrelépések helyett jelentős visszalépéseket tett minden téren, ezért a borúlátó jelentést az egyik fiókból inkább áttették egy másik fiókba.

Ahelyett, hogy ezt az alulteljesítést számon kérte volna az unió, Erdogan a bevándorlás segítségével simán kizsarolt pár milliárd eurónyi támogatást, a török vízummentességet az unió területére, az uniós tárgyalások felgyorsítását, és a menekültek csereberéjét. Nem csoda, hogy Erdogan körei úgy értékelhetik, Európa térden csúszik a lábuk előtt. Zárójelben jegyeznénk meg, hogy Ezerszájú Angela Merkel korábban többször is megerősítette, hogy kereszténydemokrata politikusként, amíg ő hatalmon lesz, nem támogatják Törökország uniós csatlakozását.

És Erdogan nyilván itt nem is áll meg, újabban nyerő pozíciójától megittasultan már nemcsak a hazai sajtót tartja rabláncon, hanem már a németetre is igyekszik szájkosarat tenni.

Nemrégiben konkrét diplomáciai lépéseket tett egy róla szóló, a ZDF neo csatornán leadott szatirikus vers miatt, sőt egy ügyvédi irodán keresztül is eljárást kezdeményezett Jan Böhmermannal, a vers írójával szemben. Merkel szóvivőjén keresztül azt közöltre, hogy egyelőre gondolkodik a további lépéseken, ugyanis a szólásszabadság mégis amolyan német alaptörvénybe tartozó jogféleség.

Erdogan híres arról, hogy mindenkit beperel, aki csúnyát mer róla írni, mondani, festeni vagy énekelni, és arról is híres, hogy szeret leterroristázni és börtönbe záratni mindenkit, aki ellenzéki újságíró. A teljesség igénye nélkül csak tavaly novemberben vonták eljárás alá a Nokta ellenzéki magazin két újságíróját, decemberben pedig egy újságnál és egy tv csatornánál tartott razzia során két tucat ellenzéki újságarót tartóztattak le. Idén márciusban pedig két ellenzéki médiacsoportot helyeztek állami felügyelet alá a túlzottan ellenzéki hozzáállásuk miatt.

Nyilván az Európai Bizottság 25 millióját is el tudják majd költeni hasonló akciók finanszírozására.

Visszatérve, a pamflet szövege különben valóban igazi trash-punk, idehaza százszámra énekelnek hasonlókat szinte minden témában koncerteken – valamiért felidéződött hirtelen a „Ne szívjál füvet, szívjál inkább faszt” örökbecsű dalrészlet. A probléma inkább abból születhetett, hogy mit keresett egy ilyen szöveg egy televíziós műsorban. Sok meghökkent nyilatkozat született, hogy Böhmermann ezúttal túl tolta a biciklit. Csakhogy a komikus nemhogy visszakozott volna, egyenesen kijelentette, hogy szándékosan volt alpári, keresetlen stílus, mert ő tényleg, egyszóval igaziból, és szándékosan meg akarta sérteni őszultáni felségét, Erdogant, és az ő méltóságát. A beszari, vagy kevésbé bonyolult elmék természetesen nem gondolkodtak el, mi is lehetett ennek az üzenete.

Mivel szerettük volna, hogy ezt a végletesen kétes értékű-troll verset a magyari olvasók is a megfelelő módon élvezhessék/értékelhessék. A vers közlése közben pedig élvezettel figyeljük, hogyan izzad a Bundesmutti a diplomácia gőzfürdőjében, hogy pont egy ilyen csicska pamfletjén csúszik el a Nagy Betelepítési Kampf. Egy olyan vers miatt, amely szándékos durvaságával azt firtatja, vajon Németország, és konkrétan Angéla megengedheti-e magának, érvényesítheti-e a szólásszabadságot egy, a szólás szabadságát sárba tipró, a médiát és a kisebbségeket elnyomó, ügyeskedő diktátorral szemben, akinek kicsi a pöcse.

Jan Böhmermann: Ergogán az Elnök

Zokniagyú, gyáva, nyúl
Az Erdogán elnök úr

Büdös szája, mint a dőner
Még a disznófing is schőner

Az úr, mielőtt nőket baszkod
Fölhúzza a gumimaszkot

Kedvence a kecske-baszás
És a kisebbség-elnyomás

Kurdot, keresztényt írtja ő
A gyerekpornó-kedvelő

Esténként alvás helyett
Száz juhával hempereg

Ez a helyzet Receppel
Egy elnök kis pecekkel

A müezzin is azt dalolja
Ráncostökű dagadt koca

Minden török tudja azt
Recep szereti a faszt

Perverz, tetves, zoofil
Recep Fritzl Priklopil

Üres szemek, üres fő
Gang-bang partik sztrája ő

Egy fütyi, mi húgyban áz
Ez Erdogán, semmi más

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (138) Kultúra (6) Történelem (14) Flag gondolja (33) Gazdaság (659) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Mondom a magamét (5459) Politika (1578) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Mozi világ (440) Nagyvilág (1456) Irodalmi kávéház (505) Mozaik (83) Heti lámpás (255) Belföld (6) Sport (729) Egészség (50) Vetítő (30) Jobbegyenes (2083) Életmód (1) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>