Ma 2023 május 28. Emil, Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
d-yt20101211007-e1452427485940.jpg

Kiss László ügye reményt kelt

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)
Több mint fél évszázad elteltével kipattan az eddig nyilvánosságot nem kapott információ. A nyilvánosság rácsap, és feszültséget kelt.
Lemondott Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya. „A magyar sport érdekeit, valamint a személyemet ért támadás folytán megrendült egészségi állapotomat is szem előtt tartva, úgy döntöttem, hogy a mai nappal lemondok szövetségi kapitányi tisztségemről.”
 
Nagy reményeket ébreszt a hír.
 
Jócskán túlmutat a sikeredző személyes ügyén, függetlenül attól, hogy 55 év után perújítást indít-e, és annak mi lesz a kimenetele. Az eset a magyar demokrácia modelljét világítja meg.
 
Működik a nyilvánosság.
 
Több mint fél évszázad elteltével kipattan az eddig nyilvánosságot nem kapott információ. A nyilvánosság – beleértve a kibertérben vibráló hírcserét is – rácsap, és feszültséget kelt.
 
És hatást kelt, eredményt ér el.
 
Ezt a lendületet most nem szabad leállítani. Jóval súlyosabb bűnök, sokkalta jelentősebb titkok még sűrű homályban, sőt, teljes sötétségben rejteznek. Napfényre kell hozni a gazságokat.
 
„Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel.”
 
Ezt miniszterelnökként hozta nyilvánosságra Medgyessy Péter 2004 augusztusában egy nagy példányszámú lapban. Pár nappal később a köztelevízió esti élő műsorában állítását megerősítette.
 
Ám a korrupcióba nem az SZDSZ bukott bele, hanem Medgyessy.
 
Számoljunk csak: adjunk a 2004-hez 55-öt. Hmm… 2059… Addig nem várhatunk.  Ennek a titoknak hamarabb kell napvilágra derülnie. Ma még élnek az érintettnek.
 
Ma még vallhatnak.
 
Medgyessy pár hónappal ezelőtt füllentett egyet: megvádolta a Népszabadság újságíróját azzal, hogy 2004-ben az „is”-t kihagyta nyilatkozatából. „Az SZDSZ is” – ezt mondta volna valójában Medgyessy.
 
Furcsa, hogy 2004 augusztusában erre az „is”-re még nem emlékezett.
 
Csak 11 évvel később jutott eszébe, hogy „is”-t is mondott. Ezzel saját helyzetét súlyosbította, hiszen neki miniszterelnökként alkotmányos kötelessége lett volna hivatalosan föllépni a tudomására jutott korrupció ellen.
 
Ráadásul a Népszabadság újságíróját is hírbe hozta.
 
Ez a mozzanat is érzékelteti: súlyos titok rejtezik „Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel” mondat mögött. Sejthető, hogy Medgyessy nem önmagától lépett a sajtó elé, hogy beillesszen egy „is”-t 11 évvel korábbi mondatába.
 
Feltételezhető, hogy valakik sürgették.
 
Kik? Miért? Ezekre a kérdésekre meg kellene találni a választ még 2059 előtt. Addig, amíg azok az SZDSZ-esek élnek, akik pártjukat tele tették korrupciós ügyekkel. Élnek – föltehetőleg luxusvillában.
 
És még nem Biszku Béla-i életkorban vannak.
 
Ma már van harsány korrupcióellenes portál, bősz korrupcióellenes nemzetközi szervezet. Hiteltelenek addig, amíg nem derítik ki: mire utalt Medgyessy, amikor közhírré tette: az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel.
 
Az elsők között ezt kell tisztázni.
 
Amíg ehhez a kérdéshez hozzá sem mernek nyúlni, süketnek tettetik magukat, addig lármázásuk, zajongásuk nem több populista hangulatkeltésnél, falusi kocsmai fröcsögésnél.

Gyávaságuk bizonyítványa.

Kovács G. Tibor - ]]>gondola.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Életmód (1) Nagyvilág (1306) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (521) Egészség (50) Történelem (15) Mozaik (83) Kultúra (6) Heti lámpás (263) Gasztronómia (539) Politika (1581) Tereb (142) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Belföld (9) Vetítő (30) Mondom a magamét (6833) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (2619) Gazdaság (681) Mozi világ (440) Autómánia (61) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>