Ma 2024 február 29. Anonymus napja van. Holnap Albin napja lesz.
Visszaszólt Kövér Lászlónak az ukrán parlament elnöke

Visszaszólt Kövér Lászlónak az ukrán parlament elnöke

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ebből elég volt!

A demokratikus világ nem Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentéseit nézi ámulattal és értetlenséggel, hanem Magyarországét, amely továbbra is besározza Ukrajnát és fényezi Oroszországot – reagált Ruszlan Sztefancsuk, az ukrán parlament elnöke Kövér László szavaira, amelyet ]]>az Index.hu szúrt ki]]>. A politikus ezzel arra utalt, hogy a magyar házelnök a Hír TV-ben nemrégiben arról beszélt,

amit az ukrán elnök csinál, azt a világ ámulattal és értetlenséggel figyeli.

Hozzátette: nem emlékszik olyanra, hogy egy segítségre szoruló ország vezetője olyan hangot mert volna megütni bárkivel szemben, mint amilyet Volodimir Zelenszkij – nem csak Magyarországgal szemben – megüt.  – Itt van egy személyes, pszichés probléma, amivel én a magam részéről nem tudok mit kezdeni – fogalmazott. A kárpátlaljai magyarság sorsáról szólva pedig úgy vélte, van ok az aggodalomra, a háború és annak következményei fenekestül felforgathatják eddig sem könnyű helyzetüket. Rámutatott emellett arra is, hogy rengeteg fegyver került ellenőrizetlenül civilek kezébe.

Ruszlan Sztefancsuk Facebook-bejegyzésében rámutatott, a házelnökkel ellentétben ők – beleértve a kárpátaljai magyarokat – Ukrajnában vannak, és biztos benne, hogy hamarosan győzni fognak.

A magyar embereknek el kell engedniük a múlt problémáit és személyes sérelmeiket, és meg kell hallgatniuk, hogy mire van szükségük a kárpátaljai magyaroknak. Ez pedig nem más, mint fegyverek, amelyekkel meg tudják védeni az otthonukat az orosz hordáktól

– szajkózta az ukrán politikus. 

 

Hozzátette: „Nem kell azon spekulálni, hogy ezeket a fegyvereket ellenük fogják használni, mert csak emögé bújnak, amiért valójában nem akarnak segíteni.” Szerinte azonban az ilyen kijelentések cinikusak, felelőtlenek, szégyenteljesek, és az orosz agresszor kezére játszanak.

Arról Ruszlan Sztefancsuk nem tett említést, hogy az ukrán diplomácia mindenkit elküld melegebb éghajlatra, aki valamiben nem osztja a nézeteiket. Legutóbb például Emmanuel Macron francia államfőt bírálták, amiért szerinte nem kellene megalázni Oroszországot, de osztották már ki Olaf Scholz német kancellárt is.

Borítókép: Ruszlan Sztefancsuk, az ukrán parlament elnöke (Forrás: Facebook)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Sport (729) Gazdaság (699) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Életmód (1) Mozaik (83) Mondom a magamét (7429) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Heti lámpás (306) Tereb (146) Belföld (10) Egészség (50) Nagyvilág (1309) Kultúra (6) Jobbegyenes (2764) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (535) Politika (1582) Nézőpont (1) Történelem (17) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>