Ma 2023 december 02. Melinda, Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
Vidéken és a fővárosban is tarolt a Fidesz–KDNP az időközi választásokon

Vidéken és a fővárosban is tarolt a Fidesz–KDNP az időközi választásokon

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ezt hívják KO-nak!

Több helyen is időközi önkormányzati választást tartottak az országban. A kormánypártok fölényesen megnyerték a körzetek túlnyomó részét.

 

Magabiztosan nyert Ripka András az erzsébetvárosi 4-es számú választókörzetben az időközi önkormányzati választáson vasárnap. A Fidesz–KDNP jelöltje 45, míg a DK-s Jenei Kevin csupán 28 százalékát kapta meg a szavazatoknak. A VII. kerületben a bitcoinbányászás miatt megbukó Gyurcsány-párti Borka-Szász Tamás helyett választottak új képviselőt.

Budapest V. kerületében a Fidesz jelöltje, Nagy Gergő 71 százalékos eredménnyel ]]>győzött]]>. Fábián Benjámin, a Momentum, a DK, az LMP és az MSZP közös jelöltje mindössze 27 százalékot kapott.

]]>Ahogy korábban megírtuk]]>, Gondos Judit megsemmisítő vereséget mért baloldali ellenfelére, ami egyben azt is jelenti, hogy Pikó András polgármester kisebbségbe került a képviselő-testületben.

Budapesten egyedül Újpesten tudott nyerni a baloldal. Vasvári László a szavazatok majdnem 48 százalékát kapta.

Nyertek a fideszesek Nyíregyházán is. Az 1. számú egyéni választókerületben dr. Ulrich Attila a voksok 76 százalékát szerezte meg. A 3. számú választókerületben Halkóné dr. Rudolf Rékát, a Fidesz és a KDNP jelöltjét a szavazatok 74 százalékával választották képviselővé.

A baloldali vezetésű Szegeden is a jobboldal nyert. A Fidesz–KDNP-s jelölt 58,94 százalékot kapott.

Érdemes megemlíteni, Balatonalmádiban a polgármestert ezentúl a Fidesz–KDNP adja. Fabó Péter 62,17 százalékot kapott, ez háromszor annyi, mint legeredményesebb, független kihívójáé.

A Jobbikból kilépett Mirkóczki Ádám vezette Egerben a Fidesz-KDNP-s Orosz Lászlóné a szavazatok 47 százalékával tudott győzni.

A baloldali vezetésű Szegeden Ruzsa Roland 59 százalékkal hódította el az 1-es választókörzetet a Fidesz–KDNP-nek.

Vizvári Soma -]]> www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (531) Heti lámpás (281) Autómánia (61) Jobbegyenes (2722) Flag gondolja (34) Mozaik (83) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1309) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Politika (1581) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (693) Tereb (146) Sport (729) Egészség (50) Mondom a magamét (7244) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Történelem (16) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (10)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>