Ma 2024 június 17. Laura, Alida napja van. Holnap Arnold, Levente napja lesz.
Fordítva a hintalovon

Fordítva a hintalovon

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nehéz értelmezni a ferencvárosi polgármester kampányát.

Nehéz értelmezni a ferencvárosi polgármester kampányát. Baranyi Krisztina pár napja egy, a magyarságba és a Fradiba egyszerre belerúgó „modern műalkotást” helyeztetett ki a kilencedik kerületi Ferenc téren. Mint írta, „Public art pályázatunk idei első helyezettje a Turul-G című szobor! A mondabeli Turul elragad egy G-osztályú Mercedes terepjárót.” Ahogyan borítékolni lehetett, három napra rá lerombolták az alkotást – vagyis az egésznek ]]>a provokáción túl]]> nem sok értelme volt, viszont lehetett egy jót nácizni. „Bíztam abban, hogy most nem azoknak lesz igazuk, akik azt mondták, úgyis jönnek a nácik és tönkreteszik egy művész munkáját… Nekik lett igazuk” – írta hétfői posztjában. (Sokat elárul Baranyi szellemiségéről, hogy tavaly ugyanitt állíttatta fel a hasonló sorsra jutott szivárványszínű Szabadság-szobrot.)

Tavaly, amikor a Fradi elnöke, Kubatov Gábor azt kérte, kapja vissza a klub az önkormányzatnak befizetett adót (utánpótlás-nevelésre és tömegsportra kellett volna a pénz), Baranyi nemet mondott. „Botlábúak­nak és kitartottaknak” csúfolja a klub futballistáit – miközben ma is ugyanabban a teremben tartja a testületi üléseket, ahol 1899-ben aláírták az FTC alapító okiratát… Az se igazán érthető, miért szedette le az ülésterem faláról a testvérvárosi címereket – mások mellett Beregszász, Pöstyén, Királyhelmec, Magyarkanizsa és Sepsiszentgyörgy jelképe esett áldozatul. (A Humen magazin homoszexualitás-érzékenyítő plakátjainak és a szivárványos zászlónak ellenben jutott hely a hivatal épületén.)

Meg lennék lepve, ha Ferencváros közönsége június kilencedikén újabb ámokfutó ciklusra kérné fel a kerületével öt éve háborúskodó delnőt.

Pilhál György - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Tereb (146) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (7654) Politika (1582) Sport (729) Jobbegyenes (2815) Autómánia (61) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (18) Flag gondolja (36) Heti lámpás (319) Belföld (11) Irodalmi kávéház (537) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Kultúra (9) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Vetítő (30) Gazdaság (711) Nagyvilág (1310)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>