Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Verhofstadt beismerő vallomása(i)

Verhofstadt beismerő vallomása(i)

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Az őrület határán...

Miközben a liberális sajtóban panaszkodik a sajtószabadság hiányáról, Verhofstadt végre, ha áttételesen is, de beismerte, hogy demokrácia van Magyarországon..., és még sok minden mást is.

Gyöngyszem szinte minden mondata annak az interjúnak, amelyet a magyarországi helyzetről készített  Guy Verhofstadttal, az ALDE frakcióvezetőjével a 168ora.hu nevű szennyportál. A lentiek alapján mindenki önmaga döntse el, mit is szeretnének a liberálisok.

Guy Verhofstadt:"Az Európai Parlament a jogállamiság és a demokrácia magyarországi helyzetéről szavazott szeptemberben, és ennek semmi köze a migrációhoz."
Ezzel szemben, a Sargentini-féle dokumentumban hatvanötször (számokkal: 65) szerepelnek a migráció, migráns, menedékkérő és menekült szavak, a jogállamiság pedig mindössze hét (számokkal: 7) alkalommal, a domokrácia ötször...

GV: "Elég csak megnézni a híreket a magyar állami műsorszolgáltató, az MTVA csatornáin ahhoz, hogy képet kapjunk arról, miféle párhuzamos univerzumot hozott létre a Fidesz..."
Ebből a mondatból az az "enyhén" életszerűtlen helyzet következik, hogy Verhofstadt nem csak lelkesen követi, de elemzi is az MTVA csatornáinak híreit. Életszerűbb lehet, hogy fogalma sincs arról, amit beszél, viszont súgókat alkalmaz, avagy szándékosan hazudik.GV (beismerés 1): "...az EU külső határain parti őrségre és határőrizetre van szükség. Már van egy ügynökségünk, a Frontex, amely nagyon jó munkát végezhet ezen a területen,..."
A valóság az, hogy Frontex még soha nem védett meg egyetlen határszakaszt sem. Alkalmazottainak töbsége nem határvédelemmel, hanem migránsok adminisztrációjával foglalkozik. Ezek szerint ez az a "nagyon jó munka", amelynek folytatására lenne szükség Magyarország határain is.

GV (beismerés 2): "Ha az Orbánnal szembeni beszédeim személyes tartalmúak, az azért van, mert ő ennek az illiberális államnak a legfőbb képviselője."
Nocsak! Ez egyezik a magyar kormány állításával, amely szerint a magyar állampot támadja. Ellenmond viszont a teljes magyarországi ellenzék véleményével, akik szerint Verhofstadt Orbán Viktort (és kormányát) támadja.

GV (beismerés 3): "...a demokratikus változás (Magyarországon - a szerk.) pedig mára már szinte lehetetlen."
Az legveszélyesebb kijelentés az interjúban. Ezek szerint ő maga is antidemokratikus megoldáson ügyködik?

GV (beismerés 4): "...Orbánt csak a magyar szavazók állíthatják meg,..."
Némileg ellentmond előző kijelentésének, hisz ezzel Verhofstadt éppen elismeri, hogy Magyarországon demokrácia van.

GV (hab a tortán): "...(Orbán Viktor) ma már nem keresztény és nem is demokrata."
Mondja egy nem keresztény liberális szónok, az aki uniót a brüsszeli diktatúra irányába tolja, akinek az a célja, hogy "az unió erősebben felléphessen az illiberális tendenciákra hajlamos kormányokkal szemben" (beismerés 5). Persze azokkal a kormányokkal szemben, amelyeket – az uniós bürokratákkal szemben – demokratikus úton válaszottak meg.

És végül.
GV: "A Fidesz (...) súlyosan korlátozza a véleménynyilvánítás szabadságát,..."
Ezért ovashattam én, olvashatja Magyarországon bárki ezt az interjút is.
Egy élmény volt.

Köszönjük, Verhofstadt úr!

N. Kullai József

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Heti lámpás (322) Mondom a magamét (7708) Sport (729) Nézőpont (1) Vetítő (30) Flag gondolja (36) Autómánia (61) Egészség (50) Jobbegyenes (2823) Tereb (146) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1310) Történelem (18) Tv fotel (65) Belföld (11) Gazdaság (713) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (9) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>