Ma 2024 június 17. Laura, Alida napja van. Holnap Arnold, Levente napja lesz.
Nincs Szél-csend

Nincs Szél-csend

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Pilhál keményen kiosztotta Bernikét!

Egy pár hete kelt hír szerint amerikai ösztöndíjas tanulmányútra indul Szél Bernadett. Az LMP korábbi társelnöke a „Női vezetők, a béke és biztonság előmozdítása” elnevezésű tanulmányúton vesz részt – az esemény célja egyebek mellett a nők szerepének vizsgálata a konfliktuskezelés és a béketeremtés területén. Hogy tudatos volt-e a témaválasztás az LMP-csatateret megjárt politikus asszony részéről, nem tudjuk
– sőt azt sem, megvolt-e már a tanulmányút, vagy csak ezután következik.

A fentiek ismeretében talán nem véletlen Szél Bernadett minapi Facebook-bejegyzése: „Rákérdeztem az Oktatási Hivatalnál, folyik-e vizsgálat a CEU ügyében annak kapcsán, hogy megfelel-e az egyetem a törvényi feltételeknek. Mire azt a választ kaptam: nem, majd 2019. január 1-je után fognak vizsgálódni. Megkérdeztem a külügyminisztert és az emberi erőforrások miniszterét is, mire várnak, az amerikai oktatási hivatal ugyanis már egy éve igazolta, hogy a CEU Amerikában is folytat képzést. Mindkét helyről azt írták, hogy oktatási vizsgálat folyik.” Bernadett asszony ezek után magának is feltette (sőt le is írta) a kérdést: „Ha az Oktatási Hivatal nem csinál semmit, de akkor pontosan ki vizsgál mit és hol, ha nem az az intézmény, akinek erre hatásköre lenne? […] Ez téboly.”

Én meg abban látok tébolyt, hogy hősnőnk úgy okoskodik: ha a hivatal nem az ő ügyével foglalkozik, akkor „nem csinál semmit”. A hivatalt ugyanis kizárólag azért alkották, hogy reggeltől estig CEU-nyavalyákkal foglalkozzon, mással se. Ha nem ezt teszi, akkor az ott dolgozók nyilván a lyukat nézik a levegőben, esetleg szimplán az ülepüket vakarják. Egy kommentelő ezt írja: „Detti fél, hogy Demeter Márta kezdi lehagyni a hülyeségi versenyben, ezért belehúzott.” Ez is jó végszó, bár én cifrábbat terveztem.

Pilhál György -]]> www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (537) Tereb (146) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Autómánia (61) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Mondom a magamét (7654) Belföld (11) Tv fotel (65) Egészség (50) Szépségápolás (15) Heti lámpás (319) Életmód (1) Nagyvilág (1310) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2815) Gasztronómia (539) Nézőpont (1) Politika (1582) Kultúra (9) Sport (729) Gazdaság (711) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>