Ma 2022 augusztus 13. Ipoly napja van. Holnap Marcell napja lesz.
Momentum a pincéből

Momentum a pincéből

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Lesznek nekik jelöltjeik is, most speciel négy a tuti…

Momentum-infó néven elindította kampányát a Momentum a VII. kerületi főhadiszállásán, ami egy pincerendszer legmélyén található. Ezt most nem kommentálnám, bár valahol üzenetértékű. Lesznek nekik jelöltjeik is, most speciel négy a tuti…

Szeptember végén tettem egy fogadalmat: legalább egy hónapig nem írom le Fekete-Győr András nevét. Ez letelt, így újra megjegyzem, a fiatalember politikai és társadalmi értelemben nem jelent markáns kihívást a világnak. Habár tegnap állítólag láttak négy galambot a hetedik kerületben, akik végiggondolták, hogy harcba szálljanak-e vele. Aztán belátták, hogy ebben semmi motiváló nincs.

Szóval ez a nagyszerű, rendszert és fizetést váltani áhítozó párt tegnap elindította kampányát. Mondták: lesz majd 106 egyéni képviselőjelöltjük a jövő évi választásokon. Mert hát ezt a gonosz Orbán-rendszert úgy nagyon le kell cserélni. Ezután a bombasztikus bejelentés után azért még kiderült, nekik pillanatnyilag úgy négy képviselőjük lenne…

Na, most ez objektíve nem nagy baj, habár a négy is kicsit túlméretezett ambíciónak tűnik. A projekt szánalmasságát Fekete-Győr András igen pontosan fogalmazta meg: „A Momentum önmeghatározása szerint sokan politikai árvák voltak, akik sikeres fejezetet akartak nyitni Magyarország történetében”.

Hát elmehettek volna dolgozni is.

Aztán kiderült, hogy mégis van lista. És tényleg, összeszedték a neveket. Ezekkel a polgártársakkal azonban még foglalkozni kell. Idézek: „Fekete-Győr célként nevezte meg, hogy a következő időszakban felépítsék a jelöltjeiket, akikkel elégedett, és akiknek helyi szinten megpróbálnak majd témákat találni, de egyelőre csak az biztos, hogy sok szó fog esni a Momentum programjáról”. A felkészülés most zajlik, jelentette ki.

Az egyik bemutatott jelölt, Donáth Anna szociológus szerint „az a nagy kérdés, hogy bele mernek állni-e kritikus témákba. Tavaly nyári belépésekor az motiválta, hogy a Momentum összetartó és cselekvő párt. Egyenként még nem tettek le sokat az asztalra, de együtt képesek rá”.

Ez nagyszerű, és szurkolunk nekik. Témát keresni, az igazi európai program, annál csak a semmittevés brüsszelibb.

Csak tudjátok, srácok, azok a témák megvannak! Viszont azok nem látszanak romkocsmák pincéiből! Azok ott vannak, ahol dolgozó emberek élnek.

Ezt a fogalmat most nem állnék le elmagyarázni nektek, nyílván kérdeznétek, hogy ezeken a melózó vidékeken is elhonosodott-e már a molekuláris gasztronómia. Vagy vannak-e kreativitási válságaink, amelyek miatt nem megyünk be a munkahelyünkre.

Van egy való világ, ami nem néhány budapesti belvárosi kerületből áll!

Ez azonban nagyon nem a Ti világotok, Momentum!

Fotó: mti.hu

Máté T. Gyula - ]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (141) Kultúra (6) Heti lámpás (260) Sport (729) Nagyvilág (1464) Mondom a magamét (6240) Belföld (8) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Mozi világ (440) Gazdaság (667) Vetítő (30) Jobbegyenes (2382) Irodalmi kávéház (513) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Életmód (1) Történelem (15) Flag gondolja (33) Autómánia (61) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>