Ma 2021 július 27. Olga, Liliána napja van. Holnap Szabolcs napja lesz.
A CEU zöldíti a katolikusokat

A CEU zöldíti a katolikusokat

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

PC-n fogalmazva: véleményes, amit a hívőkre önt a CEU professzora

 

A Magyar Kurírban egy CEU-s tanár nyilatkozott esőerdő témában. Mielőtt bármit is leírnék, a legkomolyabb probléma mégiscsak az, hogy Ürge-Vorsatz Diana nyilván tudja – Fletósan szólva –, hogy az igazság nem minden szálát bontja ki.
Nagy a kísértés, hogy mondatról mondatra elemezze az ember azt a riogatást, amit – sejtjük milyen céllal – a Magyar Kurír publikált, de túl hosszú lenne, sokakat elrettentene, ezért kizárólag a legkirívóbb valótlanságokra (csúsztatásokra) hívnám fel a figyelmét, bár nem tudom, eljut-e a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia illetékeseihez, a Magyar Kurír kiadójához.

Ürge-Vorsatz Diana, állítás 1.
"Az Amazonas vidéke azonban trópusi esőerdő, tehát nem természetes, ha tűz pusztítja."
Vagy nem ismeri a jelenséget, vagy valótlant állít. Jelentős tűzesetek minden évben - még a baloldali kormányok idején is! - vannak, tehát természetes jelenség. Persze ettől még igaz a következő néhány mondat, mert ott valóban gyújtogatnak és fát is lopnak...

ÜVD, állítás 2.
"... szén-dioxid szabadul fel, ami jelentősen hozzájárul a globális felmelegedéshez."
Tudományos kutatások ezt cáfolják. (Pl. Zágoni Miklós, Miskolczi Ferenc)

ÜVD, állítás 3.
"Ezért nem okoznak nagy gondot például a szibériai tüzek, mert az erdő működéséhez hozzátartozik, hogy időnként leég, ám ha visszanő, akkor ismét elnyeli a szén-dioxidot."
Halmozottan hibás állítás. 1. A szibériai tüzek nagy gondot okoznak – csak nem olyanokat, mint a Dél-amerikaiak. 2. A szén-dioxid elnyelése és kibocsátása szimmetrikus folyamat, nappal elnyel, éjszaka termel. Ahogy az oxigéné is... 3. A szén-dioxid továbbra is kisérletileg bizonyítottan semleges a globális felmelegedéssel kapcsolatban. (Persze, ha  egyáltalán van olyan globális felmelegedés, amivel az ÜVD-félék riogatnak.)

ÜVD, állítás 4.
"Könnyű elítélni a fejlődő világot, és felszólítani a lakóit, hogy ne irtsátok az erdőket, hagyjátok meg nekünk az oxigént."
Önmagával is ellentmondásba kerül. Néhány bekezdéssel korábban már elismerte, hogy oxigén termelés szempontjából nullszaldós az esőerdő.
Idézünk ÜVD-től, ugyanebből az interjúból:
"...nem igaz az a több helyen megjelent és Macron francia elnök (és Bergoglio/Ferenc pápa - a szerk.) által is hangoztatott állítás, miszerint a Föld oxigénellátásának húsz százaléka innen származik. Nem több ez kilenc százaléknál, és az Amazonas-vidék el is fogyasztja ezt a mennyiséget."
Méretes öngól!

ÜVD, állítás 5.
- "...időnként beindítja a Kisgyermekről (a kisded Jézusról) elnevezett El Niño-folyamatot"
Nem időnként, hanem évente.

De lépjünk is túl ezeken a könnyen cáfolható állításokon, mert nem ez a lényeg, hiszen mindenki tudja, hogy aki csak egyet is hazudik, az hazudós. Annak soha sem szabad hinni.
Itt teljesen másról van szó, göbbelszi módszerről, vagyis a sokszor és változatos módon ismételt, sulykolt hazugságról. Arról, hogy teljes generációkat mérgezzenek meg, ártatlan fiatalokba táplálják bele a senkik által kirobbantott környezethisztivel a világ pusztulásának rémképét.
Ha pedig a lelkek fertőzése sikerrel jár, akkor csak rá kell mutatni valamire, valakire, hogy klímaromboló (vannak még ilyen szavak: náci, diktátor, fasiszta, populista, illiberális...), és máris elfordul tőle a CEU (szivárványosan) zöld világképét kizárólagosnak tekintők ÜVD-k hada, és teljes erővel támadja, bármit is tegyen. Legyen politikus, újságíró, művész vagy tudós, abban a pillanatban, hogy "szkeptikusnak" címkézik, vége van.

Számomra nem meglepő, hogy erre a vonatra ül fel a pápai trónt bitorló vénember, azon sem csodálkozom, hogy a CEU tanár kötelességének tekinti megszólalni, viszont némi keserűség veszem tudomásul, hogy a Magyar Kurír a józan tartózkodás helyett beállt a sorba.
Hab a tortán, hogy a Magyar Kurír éppen egy szélsőségesen magyar- és Magyarország ellenes "egyetem" tanárát fényezi ezzel.

És!
Igen, meg lehet és kell védeni a brazíliai esőerdőket, de azt a helyi emberekkel és vezetőikkel egyetértésben, azok – igen, Bolsonaro –  segítésével lehet, kiskorúsítva, gyalázva őket, ellenükben semmiképp.
És!
Igen, tájékoztatni kell a hívőket a Magyar Kurírban (is) arról, hogy mi a Magyarországgal ellenséges liberális világkép híveinek és támogatóinak véleménye egy adott témában, de ugyanakkor illenék arról is tájékoztatni őket, hogy mi a helyben élők, az esőerdők tulajdonosainak (Brazília) véleménye erről!
Magam részéről várom ennek az utóbbi szálnak a kibontását is a Magyar Kurírban!

Üdvözlet,
 KJ
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Gazdaság (659) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2081) Történelem (14) Egészség (50) Mondom a magamét (5452) Gasztronómia (539) Sport (729) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Tereb (138) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (33) Irodalmi kávéház (505) Vetítő (30) Politika (1578) Életmód (1) Nagyvilág (1456) Belföld (6) Mozaik (83) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (255) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>