Ma 2022 május 22. Júlia, Rita napja van. Holnap Dezső napja lesz.
Oszlatás a Kossuth téren a pártfőtitkár miatt

Oszlatás a Kossuth téren a pártfőtitkár miatt

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Kíváncsian várom a fejleményeket.

„Isten! te látod mint nyögök terhem elviselhetetlen sullya alatt, mint fetrengek a földön, mint a széllyeltaposott féreg, s mint kiáltok-fel hozzád hogy szánj-meg ‘s hagyj vesznem”

Kazinczy Ferenc

A fenti roppant blikkfangos címmel adott közre egy hírt a függetlenobjektív 168 óra című agitprop kiadvány. Én először azt hittem, hogy valami retró-ellenállós hírt olvasok, ami valami régi, szocialista időkből származó esemény évfordulóján került elő. A cím, amúgy, szándékoltan ezt is sugallja. Aztán azt látom, hogy nem, ez most történt/történik és 26 (azaz huszonhat) tüntető eltávolításáról szól. Ekkor felvillant, hogy ez talán már a Heller-féle giga-tüntetés volt, amelyet széllyeltaposott a fasizmus. De nem.

Megtudtam, hogy egy bizonyos Szabó Gábor, gründolta a kormánybuktatás ezen fejezetét. Ez az illető egy kiugrott fogorvos, aki elunva a fúrás, tömés, húzás, protkó, négyszögben folytatott unalmas ám annál jövedelmezőbb tevékenységet, elkeresztelte magát „Tuaregnek” és azóta szabadságharcol.

A róla elnevezett tuaregekről annyit tudunk, hogy vidám rablógyilkosok a távoli észak-Afrikában. Utoljára akkor hallgatta róluk a világ szeme a rádiót, mikor visszatérvén Kadhafi zsoldjából, a kincses Mali Köztársaságot akarták kifosztani. El is foglaltak és felégettek néhány koszfészket – melyeket a világsajtó megengedőleg „fontos nagyvárosoknak” nevezett – ám szembekerültek az Idegenlégióval. Ekkor irányt váltottak, átálltak a franciákhoz, agyonvertek néhány okvetetlenkedőt, akik nem értették a stratégiai következetesség követelményét és felszabadították a nevezett településeket a saját uralmuk alól.

A nép eredete a homályba vész, de a fenti események hatására bennem gyanú ébredt valami román kapcsolat iránt.

Szabó állítása szerint egyébként ő azért Tuareg, mert a tuareg „sivatagi harcos, aki a legnehezebb körülmények között is képes küzdeni.” Szerintem a hasonlat annyiban sántít, hogy eddigi tevékenysége során semmiféle sivatagot nem látott, kivéve néhány szellemit.

Maga a Kossuth-téri akció úgy lett beharangozva, hogy a saját blogján hirdette azt meg. A hadbahívás roppant tanulságos mondatokkal történik, melyekben benne van a szellemi sivatag minden homokszeme. Íme egy gyöngyszem: „És minél többen vannak a minden ráérő idejüket a téren töltők, annál nagyobb ott a létszám.” Ez hatalmas mennyiségtani felismerés, szinte biztos a jeles gondolkodó magától döbbent rá.

Ihletett pillanat lehetett.

Továbbá ha megvalósul a tüntetés, akkor „…Rezsim homokórája lepergéshez kezd közelíteni” – hiszen addig bizonyára fölfele pörgött. Megtudjuk továbbá, hogy „A Kossuth téri sátortáborunk az erőd, ahonnan az akcióinkat indítjuk. Onnan indulunk, oda térünk vissza, ott beszéljük át a tapasztalatainkat, és csiszoljuk tökéletesre működésünket”, valamint azt is, hogy ő, Tuareg, azért alkalmas vezérnek, mert „… az elmúlt négy évben megszerzett tereptapasztalatom, és soktucatnyi, a Rezsim elleni pernyertességben testet öltött jogi tudásom ennek az alapja

Egy videót is közzétettek, ahol az összegyűlt tuaregek láthatóak, mind a huszonhatan, a jobbszélen látható tolókocsis törpétől a balszélen látható, némileg elkülönült nyugdíjasig. Ezek után megtekinthetjük a Kossuth-tériek eskütételét, ahol maga Tuareg vezényli a ceremóniát. Szép ember ő. Délceg tartás, kisterpesz, hátul összekulcsolt kéz, rugózás, rövid haj, csapott homlok, hatalmas orr – a TV-ben ZS-kategóriás filmeken látható katonás típus. Az összhatást rontja, hogy irtózatosan pösze. Az elharsogott „Esszküsszöm” azt sugallja, hogy ő volt Gollam szinkronhangja a Gyűrűk Urában.

Na, a szellem eme felesküdött sasmadarait – mind a huszonhatot – ürítette ki a rendőrség, mert hazánkba látogat a vietnámi kommunisták Nguyen Phu Trong nevezetű főtitkára. A rendőrök nyilván attól tartottak, hogy a küldöttség autóiból kiugró szalmakalapos, strandpapucsos, pizsamás partizánok gerilla háborúzni kezdenek a téren lévő tuaregekkel, ami rossz hatást gyakorolna a legénybúcsú-turizmusra. Azt még ők is elismerték, hogy a gyülekezési jog eme sárbatiprása csak időleges, ha a vietnámi kommunisták távoztak, visszaengedik őket.

Ismét sokkal többet tudtam meg, mint amennyit szerettem volna.

Ami tán a legérdekesebb az ügyben, hogy mindezt a 168-óra és nyomán más libsi orgánumok hírként közölték. Innen is látszik, hogy nagy bajban vannak, ha ez az elmekórtani jellegű performance egyáltalán említést érdemel náluk. Kíváncsian várom a fejleményeket.

]]>https://aristo.pestisracok.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Mozaik (83) Jobbegyenes (2309) Flag gondolja (33) Heti lámpás (259) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (6066) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Vetítő (30) Történelem (14) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Politika (1581) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Kultúra (6) Tereb (141) Gazdaság (664) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (513) Életmód (1) Belföld (6) Nagyvilág (1465) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>