Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
Varga Judit helyretette a német külügyi államtitkárt

Varga Judit helyretette a német külügyi államtitkárt

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ezt nevezem! Bravó Judit!

A magyar kormány sikeresen lép fel az antiszemitizmus ellen – közölte Varga Judit igazságügyi miniszter a német külügyi államtitkár nyilatkozatára reagálva Facebook-bejegyzésében hétfő délután.

„Hivatalos levélben reagáltam Michael Roth augusztus 21-i nyilatkozatára, amelyben többek között antiszemitizmussal vádolta meg Magyarországot. Ezzel szemben a valóság az, hogy a magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben és más európai országokkal ellentétben sikeresen lép fel ellene” – fogalmazott Varga Judit.

A német szociáldemokrata külügyi államtitkár megnyilvánulása a kettős mérce és a megalapozatlan vádak újabb példája, amellyel a közös európai értékekre hivatkozva próbál nyomást gyakorolni több tagállam demokratikusan megválasztott kormányára, köztük Magyarországra. Most már mindenki láthatja, hogy mi várható akkor, ha a jogállamisággal kapcsolatos kérdéseket átpolitizálják, és homályos koncepciókon, átláthatatlan eljárásokon alapuló költségvetési szankciókat vezetnek be – írta a miniszter.

Hozzátette: a német külügyi államtitkár szavai komolyan megkérdőjelezik az őszinte együttműködés iránti elkötelezettségét. Nyilatkozata nemcsak a tagállamok közötti kölcsönös bizalmat, hanem a szolidaritást is veszélyezteti. Németország olyan időszakban viseli az EU Tanácsának soros elnökségét, amikor az egység és az együttműködés kulcsfontosságú.

„Találjunk közös válaszokat a kihívásokra, amelyekkel az Európai Uniónak szembe kell néznie. Ebben Magyarország továbbra is megbízható partnere a német elnökségnek. Az álláspontunk azonban továbbra is világos: a jogállamisági párbeszédnek tényeken kell alapulnia. Csak így vethetünk véget a politikai vádaskodás ördögi körének, ahol az ideológiai és politikai megfontolások többet számítanak, mint a tények” – fogalmazott Varga Judit.

Szombaton ]]>Szijjártó Péter külügyminiszter a német államtitkár nyilatkozatára reagálva]]> leszögezte: Magyarországon a zsidó közösség biztonságban van. Arra kérte az államtitkárt: fejezze be a magyar emberek méltatlan támadását, és, ha legközelebb ilyen súlyos témában megszólal, nézzen körül saját háza táján.

Vasárnap a Külgazdasági és Külügyminisztérium bekérette Németország budapesti nagykövetét Michael Roth nyilatkozata miatt.

MTI - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Történelem (18) Belföld (10) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Autómánia (61) Egészség (50) Flag gondolja (36) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Heti lámpás (312) Jobbegyenes (2788) Életmód (1) Mondom a magamét (7546) Nagyvilág (1310) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Tereb (146) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Gazdaság (705) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (7) Politika (1582)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>