Ma 2022 január 24. Timót napja van. Holnap Pál napja lesz.
Segítség a vádlottak padjáról

Segítség a vádlottak padjáról

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

A baloldal egyik unalomig sulykolt toposza, hogy választási győzelme esetén másnap már kattan a bilincs a „tolvaj” fideszeseken.

 

A baloldal egyik unalomig sulykolt toposza, hogy választási győzelme esetén másnap már kattan a bilincs a „tolvaj” fideszeseken, lesz felcsúti per és lezárják a határokat, börtönbe csuknak mindenkit, akinek köze volt az elmúlt 12 év kormányaihoz. Az ilyen kijelentéseket persze értéküknek megfelelően kell kezelni, a vérgőzös demagógia a reménybeli szavazatmaximálás érdekében nem ismer határokat. A ténybeli jogi és morális abszurditáson túl azonban érdemes felhívni a figyelmet arra a körülményre is, hogy éppen a baloldalon sorjáznak a kétes ügyek, különböző gazdasági bűncselekmények miatt bíróság elé állított közszereplők, akik felajánlották szolgálataikat Gyurcsányéknak. A segítség módja személyenként változó: van, aki értékes információkkal, tanácsokkal szolgálhat, a másik gondoskodik a politikai ellenfelek lejáratásáról, és akad nagy mecénás is köztük, aki a pénzét adja.

Kezdjük a főnökkel: Gyurcsány Ferenc családi ügyvédje Czeglédy Csaba, aki hat és fél milliárd forintos költségvetési csalás vádjával áll bíróság előtt. A diákmunkásokat is megkárosító szombathelyi szocialista hosszú évek óta a baloldal fő kampányszervezője és „pénzgyárosa”. Gyurcsányék a szolgálataiért cserébe vádlottként sem engedték el a kezét, a DK-vezette fővárosi önkormányzatok sorra kötöttek az ügyvédi irodájával több milliós szerződéseket. Nem véletlen, hiszen Czeglédy túl sokat tud, és nélkülözhetetlen figura a baloldal kampánygépezetében.

Szintén a vádlottak padjáról ejtőernyőzött a DK stábjába Ihász Sándor volt főügyész. Őt hivatali visszaéléssel vádolják, mert 2017-ben fővárosi fellebbviteli főügyészként egy hanganyag leiratát – amellyel szlovák maffiózók próbálták zsarolni a Fenyő-gyilkossággal összefüggésben Gyárfás Tamás médiavállalkozót – nem adta át a nyomozóknak. Nem telt el sok idő a vádemeléstől, amikor jött a hír, hogy Ihászt felkérte a DK az elszámoltatás levezénylésére kormányváltás esetén.

Újabban pedig egy igazi nagy ragadozó, a műtrágyakirályként is emlegetett milliárdos, Bige László jelentette be, hogy kész anyagilag is támogatni a baloldalt és a miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter választási kampányát, mert szerinte minden jobb a jelenlegi kormánynál. A baloldali oligarcha azok után jutott erre az elhatározásra, hogy vádat emeltek ellene vesztegetés és hűtlen kezelés miatt. Nyilvánvalóan arra számít, hogy ha kormányra kerül a baloldal, akkor a segítség fejében eltussolják majd az ügyeit.

Nem vitás, akadna dolga bőven a DK zsoldjába állt exfőügyésznek is, ha Bige Lászlót tisztára kellene mosni, de azt nem elszámoltatásnak hívnák, hanem bűnpártolásnak.

Nem az említett büntetőeljárás az egyetlen zűrös ügye a baloldali oligarchának, ugyanis egy vaskos, 14 milliárd forintos bírságot is kirótt a cégcsoportjára a Gazdasági Versenyhivatal kartellezés miatt. A hétköznapi ember számára szinte elképzelhetetlen gazdagságban tobzódó, saját tórendszerrel, vadasparkkal, plusz erdélyi vadászbirtokkal és helikopterrel rendelkező Bige László éveken át hizlalta vagyonát jogsértő módon, a műtrágyapiacon gyakorlatilag kizárva a versenyt, ezzel csillagászati árakat generálva. Nevezhetnénk akár fordított Robin Hoodnak is, hiszen amit elvett a kiszolgáltatott gazdáktól, azzal a saját vagyonát gyarapította tovább, és ebből készül finanszírozni a baloldal választási kampányát, remélve, hogy a győzelmük neki is menekülőutat jelenthet a vádlottak padjáról.

Ezek fényében az eddigieknél is világosabban láthatjuk, mit jelent számukra a jogállamiság, a törvények tisztelete és mire használnák a kormányzati hatalmat. Teljesen mindegy, hogy éppen milyen név olvasható a cégéren, nincs másik baloldal, csak a gyurcsányi.

Borítókép: Bige László (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Kis Ferenc - ]]>www,magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (509) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (663) Politika (1579) Egészség (50) Belföld (6) Mondom a magamét (5836) Heti lámpás (256) Autómánia (61) Történelem (14) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Mozaik (83) Tereb (139) Nagyvilág (1464) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Jobbegyenes (2203) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>