Ma 2024 június 23. Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.
Budavári balhé

Budavári balhé

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A testületi határozat értelmében húsz százalékkal csökkentik V. Naszályi Márta, az I. kerület balliberális polgármestere illetményét.

 

Fegyelmi eljárásban marasztalta el az I. kerület polgármesterét az önkormányzat képviselő-testülete. Megállapították, a párbeszédes V. Naszályi Márta minden eszközzel akadályozza a képviselők munkáját, tájékozódáshoz való jogukat, megszegi a tisztségéből eredő kötelezettségeit, ráadásul a törvénysértésektől sem riad vissza. A Fővárosi Kormányhivatal már több alkalommal is törvényességi felhívást tett a visszásságok kapcsán. (A kiszabott bírságok összege milliós nagyságrendű.) Az is elhangzott, polgármester asszony módszeresen megkárosította a budavári kerület lakóit, miután képviselő-testületi határozatok egész sorát nem hajtotta végre. A testületi határozat értelmében húsz százalékkal csökkentik V. Naszályi Márta illetményét – ami így is egymillió fölött marad.

(Mindeközben Karácsony Gergely főpolgármester a Városházán felfüggesztette a fővárosi önkormányzat éppen zajló ülését, hogy a testület baloldali részlege föllátogathasson a Várba, így biztosítva támogatásáról a koncepciós eljárást emlegető polgármester asszonyt.)

Kis színes: V. Naszályi Mártát régóta zavarja a Vár környékének helyreállítása. „Úgy tűnik, hogy a nemzeti kastélyprogram leginkább urizálásról, wellnessről és divatvadászatról szól” – írta közösségi oldalán nemrég. (Nyilván jobb lett volna, ha az évszázados ingatlankincseket meghagyják az ostrom utáni romos állapotukban, csontvázakkal, üszkösen, gazosan.) Demagógiából is kaptunk: „Egy szavam nem lenne, ha ugyanebből a pénzből hátrányos helyzetű térségekben építene (az állam) iskolákat, tanodákat, oktatási központokat…” Mintha Korózs Lajost hallanánk.

Pilhál György

Borítókép: V. Naszályi Márta és Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7667) Heti lámpás (319) Mozi világ (440) Történelem (18) Gazdaság (711) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Nagyvilág (1310) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2818) Kultúra (9) Sport (729) Flag gondolja (36) Tereb (146) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (537) Politika (1582) Belföld (11) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>