Ma 2021 március 07. Tamás napja van. Holnap Zoltán napja lesz.
Salvini Magyarország őszinte híve

Salvini Magyarország őszinte híve

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Tanulni kell a magyar kormány családpolitikájából

Magyarország megmutatta, hogy a családnak kell a kormányok politikai és gazdasági döntései középpontjában állnia - mondta Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes a 13. Családok Világkongresszusa (WFC) záró szekciójában az olaszországi Veronában szombaton.

Matteo Salvini hozzátette, tanulni kell Magyarország családügyi politikájából. Az az ország, ahol nem születnek gyerekek, halálra van ítélve - jelentette ki.

A kormányzó Liga vezetője az előtte felszólaló Novák Katalin államtitkár felé fordulva elismerte, hogy Olaszországban jelentősen visszaesett a gyerekvállalási kedv. Matteo Salvini magyarázata szerint az olasz fiatalok főleg attól félnek, hogy nem találnak állandó munkát. Elmondta, hogy Olaszországban tavaly az 1965-ös születési ráta felénél kisebb volt a születési arány. 

A belügyminiszter hozzátette, ezzel egy időben mások az európai demográfiai csökkenést "hajókkal érkező húszévesekkel" akarják megoldani. Matteo Salvini kijelentette, hogy ezek a migráns fiatalok kultúra, identitás és gyökerek nélküliek, nincsen se múltjuk, se jövőjük. 

"Ha ghánai fiatal vagy, akkor segítelek igazán, ha nem menekülnöd kell, hanem ha saját hazádban becsületes jövőd lehet" - hangoztatta Salvini. Megjegyezte, hogy a hagyományos család ellen tiltakozóknak észre kellene venniük, hogy a nőkre a legnagyobb veszélyt az iszlám radikalizmus és az ebből táplálkozó szubkultúra jelenti, amely isteni tanításként hirdeti a nő férfinak való alárendelését. 

Matteo Salvini kijelentette, hogy a WFC nézeteit valló európaiakra számít az EP-választásokon is: "gyerünk és változtassuk meg a mostanáig pénzügyi érdekeknek és a bürokráciának engedelmeskedő Európát, amely megfosztott szabadságunktól!" - jelentette ki. Az általa képviselt politikát gúnyoló baloldali értelmiségieknek azt üzente: lehet, hogy nem olvas el naponta három könyvet, hanem csak egyet, de legalább érti, amit olvas. 

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a WFC keretében megbeszélést folytatott Giorgia Melonival, a Liga vezette jobbközép koalícióhoz tartozó, jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnökével. 

Meloni az olasz hírügynökségeknek úgy nyilatkozott, hogy az FdI Magyarország családmodelljét akarja követni és "Olaszországba importálni". 

"Orbán Viktor Magyarországa annak a család- és születéspárti szövetségnek az egyik főszereplője, amely születendőben van Európában és amelynek az FdI is a tagja" - jegyezte meg Giorgia Meloni. Az olasz politikus hozzátette: a május 26-i európai parlamenti választás vízválasztó lesz egy olyan Európa megépítésére, amely a középpontba az élet védelmét, a születések ösztönzését és az oktatási szabadságot helyezi.

MTI -]]> www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (37) Nagyvilág (1454) Autómánia (61) Politika (1577) Irodalmi kávéház (505) Titkok és talányok (12) Gazdaság (657) Szépségápolás (15) Sport (729) Tereb (140) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Mozaik (83) Heti lámpás (252) Jobbegyenes (1975) Belföld (6) Mondom a magamét (5141) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Egészség (50) Történelem (14) Rejtőzködő magyarország (171) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>