Ma 2021 április 17. Rudolf napja van. Holnap Andrea, Ilma napja lesz.
A Deutsche Welle reflexből hazudik, ha magyar ügyről van szó

A Deutsche Welle reflexből hazudik, ha magyar ügyről van szó

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Hazug címmel jelentetett meg beszámolót a német közszolgálati médium! Ezt olvassák el!

Hazug címmel jelentetett meg beszámolót a Deutsche Welle nevű német közszolgálati médium Petry Zsolt, magyar kapusedző berlini menesztéséről. A V4NA Hírügynökség megkérdezte az érintett médiumot, hogy erre miért volt szükség.

Hatalmas felháborodást váltott ki mind Magyarországon, mind Németországban, hogy politikai véleménye miatt menesztette a Bundesligában szereplő Hertha BSC Petry Zsolt, magyar kapusedzőt.

A felháborító kirúgásról a Deutsche Welle angol nyelvű oldala is ]]>beszámolt]]>, amely már a címben egy jókora hazugságot állított.

„A Hertha Berlin kirúgta a kapusedzőt a homofób és bevándorlóellenes megjegyzései miatt” – olvasható a cikk címében.

Csakhogy Petry Zsolt nem tett homofób kijelentéseket, mi több kiállt a magyar válogatott kapusának véleménynyilvánításhoz való szabadsága mellett.

„Gulácsi Péternek a szivárványcsaládokról alkotott liberális véleményével a magyar társadalom többsége nem ért egyet. Ezért sokan elkezdték őt kritizálni, pedig a véleménynyilvánítás morálisan nem támadható. Péter ugyanis nem tett mást, mint kiállt az elvei mellett.

Elvi alapon nem lehet és nem is szabad őt elítélni csak azért, mert elmondta a véleményét. Más kérdés, hogy egyetértenek-e az emberek az ő álláspontjával vagy sem. Én sportolóként az ő helyében a futballra koncentrálnék, és nem fogalmaznék meg semmilyen álláspontot közéleti, társadalompolitikai kérdésekben. (…) Hogy mégis mi késztethette Pétert arra, hogy kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek mellett, nem tudom. Én biztos, hogy nem kavartam volna fel az indulatokat az ő helyében” – fogalmazott Petry.

A cikkben a DW pofátlanul a címmel ellentétben a Hertha BSC vezérigazgatóját, Carsten Schmidtet is idézte, aki leszögezte, hogy Petry „soha

nem viselkedett homofób vagy idegengyűlölő módon”.

Természetesen előfordulhat, hogy a Deutsche Wellének nehézséget okozott a magyar nyelv értelmezése, azonban a teljes interjú ]]>angolul is elérhető]]>.

A V4NA megkérdezte a DW-t, hogy

  • Miért hazudták azt, hogy Petry Zsolt, a Hertha BSC kapusedzője homofób kijelentéseket tett?
  • Mit gondolnak a szólás- és véleményszabadság ilyen mértékű megsértéséről Németországban?
  • Elítélik-e a szakember menesztését?

Az eredeti cikket ]]>ITT]]> érheti el.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Irodalmi kávéház (505) Heti lámpás (254) Történelem (14) Tv fotel (65) Autómánia (61) Mozaik (83) Nagyvilág (1454) Egészség (50) Politika (1578) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (5232) Vetítő (37) Tereb (140) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Belföld (6) Gazdaság (657) Életmód (1) Jobbegyenes (2008) Rejtőzködő magyarország (171) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>