Ma 2022 október 06. Brúnó, Renáta napja van. Holnap Amália napja lesz.
A CIA szerint Vlagyimir Putyin egészségesebb, mint valaha

A CIA szerint Vlagyimir Putyin egészségesebb, mint valaha

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Kiderült az igazság!

 

Nincs olyan hírszerzési információ, amely alátámasztaná, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök egészségi állapota rossz lenne − ]]>jelentette ki]]> William Burns, a CIA igazgatója. 

Sok pletyka kering az elnök egészségi állapotáról, azonban mi úgy tudjuk, hogy szinte már túl egészséges

− fogalmazott viccelődve Burns egy coloradói konferencián. Az amerikai hírszerzés feje egyébként jól ismeri Putyint: kinevezését megelőzően az Egyesült Államok moszkvai nagyköveteként szolgált, elmondása szerint már két évtizede kíséri figyelemmel az orosz elnököt. 

]]>Hasonló megállapításra jutott]]> Tony Radakin brit vezérkari főnök is pár nappal korábban. 

Azok a feltételezések, hogy az orosz elnök nincs jól, vagy valaki merényletet tervez elkövetni ellene, mindössze vágyálmok

− mutatott rá a BBC brit közszolgálati csatornán adott interjújában. A vezérkari főnök hozzátette, az orosz vezetés a háború ellenére is nagyon stabil tudott maradni, nem látni arra utaló jelet, hogy bárki megpróbálná elmozdítani Putyint. 

A pletykákra természetesen ]]>Moszkva is reagált]]>, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter még májusban egy interjúban elmondta, őrültség azt feltételezni, hogy az elnöknek bármiféle egészségügyi problémája lenne. 

Nem hiszem, hogy épeszű ember bármilyen betegség jeleit látná rajta, pedig rendszeresen mutatkozik a televíziók képernyőjén

− fogalmazott az orosz diplomácia vezetője. 

 

A Putyin egészségügyi állapotával kapcsolatos találgatások szinte a háború kitörését követően egyből megindultak, a sajtó különböző nyugati és ukrán hírszerzési információkra és szakértőkre hivatkozva számolt be az orosz elnök lehetséges betegségeiről, többek közt ]]>rákról]]>. Legutóbb június elején került elő újból a pletyka, ekkor több hírszerzési jelentésre hivatkozva állították azt, hogy Putyin beteg, sőt egy merényletet is megpróbáltak elkövetni ellene még márciusban. 

A Kremlen belüli helyezkedés még sosem volt ilyen intenzív Putyin uralma alatt, mindenki érzi, hogy közel a vég

− idézett egy hírszerzési tisztviselőt a New York Post amerikai bulvárlap. Erre és az állítólagos betegségére hivatkozva Christopher Steele nyugalmazott brit hírszerző már arról beszélt, hogy az orosz elnököt ]]>legkésőbb fél éven belül]]> el fogják távolítani pozíciójából.

Ebben a rezsimben az embereknek félniük kell a vezetőtől, azonban ha egészségi állapota ezt már nem teszi lehetővé, akkor biztos vagyok benne, hogy szembe fognak szállni vele

− mutatott rá Steele. 

Bevett gyakorlat Az ellenséges államok vezetőinek betegségéről szóló hírek terjesztése az amerikai hírszerzés bevett gyakorlatának számít. A kétezres évek elején Oszama bin Ládenről jelentek meg olyan beszámolók, amelyek azt állították, az al-Kaida vezetője súlyos veseproblémákkal küzd. Egyes információk szerint még Szaddám Huszein orvosa is Afganisztánba utazott, hogy kezelje. A Kubát több mint negyven éven keresztül irányító Fidel Castróról 2006 környékén kezdték azt terjeszteni, hogy gyomor-, vastagbél-, vagy hasnyálmirigyrákban szenved, s valószínűleg hónapokon belül életét veszti. Ennek ellenére Castro 2016 november 25-én hunyt el természetes körülmények között. Ali Hámenei iráni ajatollah esetében már nemcsak betegségről, de a vezető haláláról is szóltak a híradások. Először 2015-ben, majd 2020-ban is körbejárta a sajtót a hír − mindkét esetben nyugati hírszerzési információkra hivatkozva −, miszerint Hámenei ajatollah elhunyt, halálát pedig rákos megbetegedés okozta. Ali Hámenei 1989 óta irányítja a perzsa államot, s az iráni közlések szerint nagyon jó egészségnek örvend, bár tartja magát a szóbeszéd, hogy prosztatarákkal küzd. Észak-Korea legfelsőbb vezetője, Kim Dzsong Un sem maradt ki a sorból. 2020 tavaszán, miután nem jelent meg a nagyapja születésnapjára minden évben megrendezett nagyszabású ünnepségen, az amerikai hírszerzés azt állította, hogy a vezető szívműtéten esett át, állapota pedig korántsem mondható stabilnak. Ezt aztán szinte rögtön cáfolta Mun Dzse In dél-koreai elnök, aki elmondta, Kim Dzsong Un éppen tanácsadóival járja az országot, ezért nem jelent meg az ünnepségen. 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök egy moszkvai ifjúsági fórumon 2022. július 20-án, Oroszország Ukrajna elleni háborújának idején (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Alekszej Majsov)

Scheffer Joakim  - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (260) Mondom a magamét (6355) Nagyvilág (1464) Szépségápolás (15) Belföld (8) Tereb (142) Autómánia (61) Vetítő (30) Egészség (50) Gazdaság (667) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (15) Kultúra (6) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2435) Politika (1581) Sport (729) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (514)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>