Ma 2023 január 31. Marcella napja van. Holnap Ignác napja lesz.
Gy. Némethnek tetszik a belvárosi terek mocska, de a vagyonért kapálódzik

Gy. Némethnek tetszik a belvárosi terek mocska, de a vagyonért kapálódzik

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Neki mindig csak a vagyon számított, s nem a rend, a tisztaság, a fejlődés.

Gy. Németh Erzsébet DK-s országgyűlési képviselő, volt főpolgármester-helyettesként Gyurcsány városházi jegyellenőre tovább ragozza Gyurcsány hülyeségét a törvénytelen kormányról, miközben amiatt sírdogál, hogy a kormány át akarja helyezni a belváros három közterületét az V. kerületi Önkormányzat fennhatósága alá.

Gy. Németh ezzel a DK honlapján tett bejegyzésével elismeri, hogy Podmaniczky, a Széchenyi és a Vörösmarty tér gondozatlan, elhanyagolt, koszos, méltatlan ahhoz, hogy a főváros szívének kirakatai közé tartozzon. Ez pedig teljes mértékben a Karácsony Gergely vezette főpolgármester bűne.

Gy. Németh ugyanis egy árva szót sem ejt amellett, hogy a főpolgármester mennyi pénzt fordított az elmúlt időszakban ezekre a terekre. Nem mutatta be, hogy gondozta, fejlesztette itt a zöldterületeket, hogyan alakított ki új közösségi tereket, hogyan emelte a belvárosi lakosság életminőségét.

Természetesen, ha a főváros csak a kisujját mozdította volna azért, hogy ezeknek a tereknek az állapota méltó legyen Budapesten elfoglalt helyükhöz, akkor biztosan nagy betűkkel posztolta volna ki mindazt a sok elvégzett fejlesztést, amit a Karácsony tett értük. S ami miatt a turisták is még nagyobb számban keresnék föl sétájuk során ezeket a tereket.

Neki mindig csak a vagyon számított, s nem a rend, a tisztaság, a fejlődés.

Ugyanezt a gondolatsort erősíti Karácsony Gergely is, amikor azt írja mérges hozzászólásában: „Mégis miért? Mert az V. kerület olyan rohadt jól gazdálkodik a közvagyonnal?”
Ő sem ejt tehát egy kukkot sem az itteni fejlesztésekről, zöldítésekről, ami ugye neki – legalábbis papíron – a szíve csücske.

Hogy vajon miért nem?

Nem kell nagy leleményesség kitalálni: mert nem csináltak semmit, sőt. A kisujjukat sem mozdították ezekért az életminőséget javító fejlesztésekért, de még a terek jó minőségű működtetésért sem. Ha valaki elmegy akár most is a terek valamelyikére, sajnos szemétkupacok sokasága között kell szlalomoznia, vigyázva arra, hogy ne botoljon bele a hajléktalanokba.

Gy. Németh nehezményezi, hogy a kormány létrehozná a Budapesti Agglomerációs Tanácsot, amely a budapesti fejlesztésekről fog dönteni, „nyilvánvalóan fideszes többséggel”.

Azt gondolom, utóbbitól a budapestiek csak megkönnyebbülhetnek, mert végre a biciklisávokon, a darázsgarázsokon, rovarhoteleken kívül – hogy az állandósult dugókról ne beszéljünk – végre nekik is jut valami jó Budapest belvárosában.

A főpolgármester regnálásának három év ugyanis fényesen megmutatta, hogy Karácsonyéktól az itt élők semmi jóra nem számíthatnak.

Legfeljebb ilyen sehova nem vezető, duzzogós bejegyzésekre futja, illetve arra, hogy ne tudjanak elszámolni azzal 200 milliárd forinttal, amit Tarlós István nekik a kasszában hagyott.

Havi sokmilliós fizetésért cserébe.

Horáth K. József - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (516) Mondom a magamét (6583) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (675) Politika (1581) Nagyvilág (1305) Jobbegyenes (2536) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Történelem (15) Belföld (8) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (142) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Életmód (1) Egészség (50) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Tv fotel (65) Heti lámpás (260)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>