Ma 2020 szeptember 24. Gellért, Mercédesz napja van. Holnap Eufrozina, Kende napja lesz.
Rettegj ukrán, jön a magyar!

Rettegj ukrán, jön a magyar!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Magyar határrevízióval, Kárpátalja elszakadásával riogat az ukrán állami tévé. 

A riport végén ugyan elismerik, hogy „nem fosztogatnak, hanem osztogatnak”, azonban az üzenet világos: rettegj ukrán, és tipord a kisebbségeket!

Nagy-Magyarország! – ]]>az ukrán 1+1 nevű állami csatorna műsorvezetője]]>magyarul ejti ki a kifejezést. A hangja megremeg, amikor a háttérben megjelenő bejátszást konferálja fel. A videón az egyre terjeszkedő Magyarországot látjuk, a hölgy sorolja a bekebelezendő osztrák, horvát, román, szerb, szlovák, szlovén és kárpátaljai területeket.

Végül a várható magyar expanziót lezárja egy 1920-as dátum, a műsorvezető szerint Budapest a Trianonban elvett területek visszaszerzésére készül. A térkép ugyan az 1944-es magyar határokat ábrázolja, de hát a google világában nem lehet mindenki jólértesült és tényszerű.

Nagy-Magyarország! – a műsorvezető arcáról őszinte aggodalom sugárzik, amikor arról számol be, hogy a magyar revizionista törekvések már az Európai Parlamentet is aggasztják, sőt ebből 2011-ben „nagy botrány” is volt Brüsszelben. S ez majdnem igaz, a libbal frakciók tényleg hevesen támadták Orbánt, bár speciel a médiatörvény miatt…

Ukrajna készüljön a nyugati frontra?! – a riporter lelki szemei előtt már meg is jelennek a Kárpátalja felé dübörgő magyar harckocsi-hadosztályok. Moszkva-Budapest alkut vizionál, Putyin és Orbán megszállja Ukrajnát. Sőt, talán még a románok és a szlovákok is bevonulnak, hiszen Kárpátalján ilyen kisebbségek is akadnak.

Magyar határrevízió, kárpátaljai magyar szeparatizmus, szétszaggatott Ukrajna?! – a műsorvezető az egész ukrán nemzet nevében követel válaszokat. Jönnek tehát a „bizonyítékokat” tartalmazó bejátszások.

Először az ungvári járásba, a szinte kizárólag magyar lakta Nagydobrony óvodájába kapcsolnak. A Kedves Olvasó el sem tudja képzelni, hogy mi történik itt! A magyar óvodásoknak magyar nyelvű foglalkozást tartanak! A sok mini-szeparatista! Porosenko elnök igazán mozgósíthatná a Nemzeti Gárdát, hiszen az egyik gyerkőc csak egy értetlenül kedves mosollyal reagál, amikor ukránul faggatják.

Nagydobronyban kétnyelvű utcanév táblák is vannak, sőt magyarországi üzletemberek, politikusok, művészek is megfordulnak erre. S ha ez nem lenne elég, Budapest pályázati pénzeket biztosít a helyieknek, hogy melegházakban, fóliasátrakban zöldségeket termesszenek! Tudjuk, mit jelent ez: ma paradicsom és paprika, holnap aknavető és magyar megszállás!

Az 1+1 riportere a magyar „beavatkozást” rögtön számon is kéri Popka János polgármesteren, aki elmeséli, hogy ezt már ő is kérdezte Budapesten. A mikrofon szinte felizzik, most jön a szenzáció! Hát jön: Magyarország azért segít, mert szeretné, ha a kárpátaljaiaknak lenne esélye megmaradni szülőföldjükön. A revizionista mindenüket!

Ez már a derék tudósítónak is sok, ezért megakadályozandó, hogy ukrán hazafiak Nagydobrony felszabadítására induljanak, jelzi: az itteniek bár magyarok, azért alapvetően derék emberek, hiszen ukrán polgármestert választottak. A jó Iván Mikolájevicset! Az mellékes, hogy ő tulajdonképp még mindig ugyanaz a Popka János, de kereszt- és apai nevén így is lehet szólítani, hisz valóban ukrán volt az egyik apai nagyapja…

A műsor hátralévő részében még végigfutnak a kettős állampolgárság jelentette fenyegetéseken, hogy aztán a csúcspontra érjenek: a magyar kormány át akarja írni a kárpátaljai gyerekek agyát is, hiszen támogatja a helyi kisebbségi nyelvű oktatást. Mivel Kijev átlagban jó, ha ötvenezer forintnyi hrivnyát fizet egy tanárnak – miközben az árak csaknem magyarországiak -, szinte hihetetlen, hogy Ukrajna miért nem üzent még ezért hadat nekünk.

Végül persze a riporter kénytelen levonni a tanulságot: lehet, hogy ezek a magyarok valójában nem is akarják visszafoglalni Kárpátalját, a helyiek pedig nem szőnek szeparatista terveket. A konklúzióra pár másodperc, a magyarok elleni hergelésre negyedóra jut.

Miért hoz le a Petro Porosenko elnök által kézivezérelt állami televízió egy kisebbségek ellen uszító műsort? Miért kreálnak magyar „szeparatista” ügyeket, mint ]]>legutóbb Beregszászon?]]> Pont most, amikor szabadon utazhatnak az EU-ba, dől a brüsszeli pénz, és lehetne nagyon demokratikusnak lenni?

Azért, mert Porosenko rájött, hogy az EU-tól többre nem számíthat. Ha nem lesz „jó fiú” azt is elnézik, amíg Junckerék kottájából játszik. Viszont a rezsimjét fenn kell tartania. A pénz elmegy az apparátusra és a haverokra, a népnek így marad a kirekesztő ukrán nacionalizmus.

Ahhoz viszont ellenség kell! Igen, ott vannak az oroszok, de hát Putyinba veszélyes nagyon belekötni. Trumpról meg még nem tudni, mit akar, meddig hajlandó támogatni – tegnap a Fehér Házban nem is fogadta, csak párpercre benézett Porosenko és Mike Pence alelnök megbeszélésére. A kisebbségekkel viszont jól el lehet játszadozni.

Erre jó az új nyelv- és oktatási törvény, amely mások mellett a magyar nyelv használatát is ellehetetleníti a közigazgatásban, oktatásban és kultúrában. ]]>Ez nem újdonság ]]>a Kedves Olvasónak, írtunk róla eleget. Azt azonban talán nem mindenki tudja, hogy a kisebbségeket rendszabályozó rendelkezések már átmentek az ukrán parlament kulturális bizottságán.

Így szeptembertől Kijev reményei szerint kuss lesz a magyarnak!

Nem Magyarország nyit „nyugati frontot” Ukrajna ellen! A Porosenko-rezsim kezdett háborút saját polgárai ellen! Ami Brüsszelt egy csöppet sem zavarja…

 
U.i.: Ezúton is szeretném megköszönni Nagy Viktor nagydobronyi olvasónknak a cikkhez nyújtott segítségét, azt, hogy segített kézzelfoghatóvá tenni „az Európába tartó Ukrajna” működését.
Fotó: youtube.com

Máté T. Gyula - ]]>http://matete.pestisracok.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (171) Autómánia (61) Sport (729) Heti lámpás (243) Tereb (140) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Vetítő (37) Történelem (14) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Tv fotel (65) Kultúra (6) Mozi világ (440) Mondom a magamét (4808) Gazdaság (652) Mozaik (83) Belföld (5) Politika (1571) Jobbegyenes (1851) Flag gondolja (33) Életmód (1) Irodalmi kávéház (490) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1452)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>