Ma 2021 május 12. Pongrác napja van. Holnap Szervác, Imola napja lesz.
Amerikai álom ez

Amerikai álom ez

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Lenyűgöző társaság.

Öt emberre lőttek az amerikai Maryland állam egyik irodaparkjában szerda reggel. Hárman meghaltak, ketten kórházba kerültek. Az Amerikai Egyesült Államok kormányzatának ilyen esetekben nem kellene elgondolkoznia azon, hogy hol folytassa a demokrácia-exportot?

A lövöldözés a Baltimore közeli kisvárosban, Edgewoodban történt. A gyilkos elhagyta a helyszínt, de a rendőrök „nagy erőkkel keresik a 37 éves, Radeed Labeeb Prince nevű férfit, aki egy fekete autóval menekült el a helyszínről”.

Hát Afganisztánban, Irakban vagy Szíriában ennél lényegesen nagyobb erőforrásokat fordítanak az amerikai rendvédelmi szervek két derűs kecskepásztor elfogására. Akik ráadásul többnyire semmit sem követtek el, azon természetes bűnüket leszámítva, hogy hazájukban élnek.

Nem igen hiszem, hogy véleményt kellene Budapestről nyilvánítanom a tengerentúli fegyvertartási szokásokról. Nekik kell azzal együtt élniük, hogy milyen következményekkel jár, ha valaki beszerezhet egy 40 milliméteres légvédelmi ágyút kisvárosi kerti gyomirtásra. Aztán vesz még pár tucat kézigránátot, mert pecázni is szeret, de robbantva gyorsabban jön fel a hal.

Így akarnak élni? Tegyék. Habár egyetlen hozzátartozómat sem engedném ki arrafelé, mert ha nem családi Kalasnyikov, akkor koleszterinszegény hamburger végez vele. Aminek a kalóriatartalma felér egy diétázó mázsás disznóéval.

Ez az ő világuk. De nagyon ne jöjjenek máshova, hogy ezt az életformát ránk kényszerítsék. S főleg, hogy elmagyarázzák, ezt kell tennünk, mert akkor leszünk demokraták.

Nyilván szakértő politológusnak kell lenni ahhoz, hogy felfogja valaki, a népképviselet szabad megvalósítása milyen viszonyban van a zsírosra sütött csirkeszárnnyal. Hogyha ilyesmit eszem, akkor demokrata vagyok, ha májas hurkát, akkor meg emberi jogokba tiprok, ráadásul állatkínzással is vádolhatnak.

Ez a cikk természetesen nem gasztronómiai értekezés. Mint ahogy annak sem feltétlenül van köze a demokráciához, hogy valaki milyen filmet néz, milyen cipőt hord, vagy milyen a zenei érdeklődése.

Az Egyesült Államok azonban azt akarja beleverni a fejünkbe franchise kuponokkal, hogy nekik megfelelő embereket válasszunk az ország élére. Ha ezt nem tesszük, akkor Afrikában és Ázsiában jön a fegyveres megoldás, felénk meg várhatjuk a CEU-t, az ifjú forradalmár szakma képviselőit, no meg a kissé fáradtabb testtartású liberális veteránokat. Lenyűgöző társaság.

Fotó: pinterest.com

Máté T. Gyula - ]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (140) Rejtőzködő magyarország (171) Mozaik (83) Nagyvilág (1454) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Történelem (14) Mondom a magamét (5288) Gazdaság (657) Kultúra (6) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Belföld (6) Heti lámpás (255) Politika (1578) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (505) Életmód (1) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33) Sport (729) Jobbegyenes (2023) Titkok és talányok (12) Vetítő (37) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>