Ma 2021 január 25. Pál napja van. Holnap Vanda, Paula napja lesz.
Orbán, a rosszindulatú kalauz

Orbán, a rosszindulatú kalauz

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ez hihetetlen....

Életem egyik legrosszabb könyvélménye volt Salman Rushdietól Az éjfél gyermekei, de legalább annyit megtanultam belőle, hogy mágikus realistákat nem olvasunk. Ám még bosszantóbb, amikor ezt a roppant idegesítő műfajt meghatározó európai politikusaink is felfedezik maguknak, pusztán azért, mert az e világban meghozott döntéseik helyességét nem lehetett a tudománytalan fantasztikum eszköztára nélkül utólag igazolni.

Orbán Viktor elvette a menetjegyeket a Budapesten lévő menekültektől, egyszer csak nem engedte, hogy elinduljanak a vonatok” – mondta volt Angela Merkel, a kormányzó CDU első embere a kormányzó SPD elnökének, aki lelkesen bólogatott. Verseny ez a javából, mintha nálunk Orbán vitatkozna Semjénnel arról, hogy mennyire hülyék a románok. A német demokrácia siralmas állapotáról sokat elárul ez a kép, a két párt között gyakorlatilag csak az a különbség, hogy Martin Schulz már ránézésre is alkalmatlan mindenre, nem szükséges megválasztani ahhoz, hogy mindez kiderüljön. Elég egy fakockát a kezébe nyomni, azt teszi tönkre, nem azzal a szovjetmetrót.

2015-re sokan emlékeznek még, bár az is igaz, hogy az átlag választónak a közéleti memóriája másfél évre szól. Lassan kockázat nélkül lehet széles tömegeknek – pláne, ha germánok – úgy magyarázni a menekültválságot, a déli határtól a Keleti Pályaudvarig tartó apokalipszist, hogy az igazából nem is volt, csak Orbán obstruált, a Váli-völgy réme elszabadult. Merkel eljutott a gyurcsányizmus alapjaihoz, mely szerint minden tökéletes és jó volt a kormányzásuk alatt, csak hát Orbán obstruált és megszavazta a 100 napos programot, amivel kényszerpályára helyezte az amúgy csak jót akaró szocialistákat. Hát igen, ez a kommunikációs csodafegyver annyira működött, hogy azóta könnyes nosztalgiával néznek minden kétszámjegyű számra, szerencsére a német demokráciában ilyen nem fordulhat elő, hiszen nincs ellenzék.

2015-nek persze nyilván van egy csontfideszes olvasata is, ami az országvédésről, a déli harangszót érdemlő helytállásról szól, ugyanakkor mégiscsak az történt, hogy Merkelmama finoman jelezte osztrák (kisnémet) kollégájának, hogy akkor ennyi volt. Kicsit szűkíteni kellene a keresztmetszetet, amin átfolyik Germániába Ázsia és Afrika lakossága, mert ennyi agykutatót nem tudnak ennyire hirtelen elhelyezni, lassan két szír jut minden mikroszkópra. Erre fel kezdték az osztrákok lekapdosni a vonatokról a szírpakikat és szírnégereket a határon, mert valamiért ők sem szerettek volna milliós sátortáborrá változni, valamint ezt észlelve állt neki a kormány a déli határzár felhúzásának, nehogy itt ragadjon az a sok csodálatos barna, de létszámon felüli szempár. És persze ezért nem indultak vonatok a Keletitől. Nyilván hagytak nekik egy lehetőséget a távozásra, mert mégiscsak úriemberek vagyunk, ha valaki nem akar itt maradni, azt csak nem tartóztatjuk fel.

Mutti Merkel viszont azt magyarázza bőszen honfitársainak és annak a 40 százaléknyi szavazópolgárnak, akiket az odatelepítettek az elmúlt 50 évben, hogy hát ez az egész mégiscsak Orbán hibája. Látta a tévében, ahogy a varangykirály elveszi a jegyeket a migránsoktól, a vonatokat leállítja, a síneket felszedi, és hát mivel neki hatalmas a szíve, csak annyit mondott: „jól van gyermekeim, akkor gyalogoljatok, én már nagyon várok rátok Berlinben!”

Ha lenne valódi ellenzék Németországban, illetve az AfD-nek lehetősége lenne megszólalnia bármilyen kérdésben a csodálatosan demokratikus német sajtóban, akkor Merkelnek nyilván eszébe nem jutott volna ekkorát hazudnia. Sőt, akkor 2015-ben a nyammogás, a gügyörészés, a szentimentális anyáskodás helyett szigorított volna egyet a bevándorlási törvényen, és mindenkit az első ellenirányú vonattal küld haza azokra a távoli kecskelegelőkre, ahonnan elindultak a német segélyek és a német puncik irányába.

Persze ellenzék nélkül könnyű hülyének lenni, ez akár nekünk is intő jel lehet…

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (503) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1453) Politika (1571) Heti lámpás (249) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Vetítő (37) Belföld (5) Gasztronómia (539) Tereb (140) Mondom a magamét (5057) Életmód (1) Szépségápolás (15) Gazdaság (656) Jobbegyenes (1952) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (171) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (14) Kultúra (6) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>