Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
Kés a hátba

Kés a hátba

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Hoppá!

Alapvetően Dobrev Kláráék szurkálják a pedagógusok hátába a késeket, a magyar baloldal ugyanis nem akar pedagógusbér-emelést, ezért akadályozza, hogy Magyarország hozzájusson az uniós forrásokhoz. Noha tagadják, de ők állnak a háború pártján is, támogatva a magas infláció további elhúzódását, miközben mindkét esetben a kormányt okolják a helyzetért.

Az előbbit lapunk kérdésére Gulyás Gergely a Kormányinfón, utóbbit Orbán Viktor jelentette ki a szokásos rádióinterjújában.

Mint felvetésünkre a miniszter elmondta, Magyarország már holnap hozzájuthatna a bennünket megillető forrásokhoz, ha nem támasztanának újabb és újabb akadályokat azok a frakciók, amelyekben a magyar baloldali képviselők tevékenykednek.

Pedig köztudomású, hogy január 1-jétől tíz százalékkal megemelkedtek a pedagógusbérek, de a kormány kevesebb mint két év, huszonkét hónap alatt szeretné elérni, hogy a pedagógusbérek jelentősen megemelkedjenek, a diplomás átlagbér 80 százalékáig. Ez 800 ezer forint fölött lesz 2025-re. Tehát „huszonkét hónap múlva egy átlagos pedagógusbér 800 ezer forint fölött lenne” – hangsúlyozta Gulyás Gergely. Elmondta azonban azt is, hogy „a magyar baloldal nem akar pedagógusbér-emelést. Mindent megtesz azért, hogy Magyarország ne jusson hozzá ezekhez a forrásokhoz. Próbálunk a bizottsággal tárgyalni és meggyőzni úgy, hogy közben a Magyarországról kiküldött, a magyar választók szavazati alapján Brüsszelben dolgozó képviselők szurkálják a késeket a mi hátunkba, de valójában ez a pedagógusok háta, és a pedagógusok ügyét nehezítik meg ezzel”.

Eközben tudjuk, hogy Dobrev Klára, Ujhelyi István vagy éppen Cseh Katalin nettó hatmillió forintos jövedelemért szintén a magyar választók bizalmából Brüsszelben dolgozó társaikkal együtt egymást túllicitálva, gyűlölködő tekintettel mutogatnak Orbán Viktorra, és a kormányt vádolják az alacsony pedagógusbérek miatt. Ők állnak a hátterében a szakszervezetek sztrájkszervező akcióinak is, és azt is helyénvalónak tartják, ha a szakszervezetek képviselői szivárványos ruhában, az LMBTQ-propagandát az eseményeken is vastagon kifejtve akarnak tenni az oktatás megváltoztatásáért.

Hasonló a helyzet a háború- vagy békepártiság tekintetében is. A baloldal bőszen tagadja, hogy háborúpárti lenne, mert pontosan tudja, hogy a magyarok elutasítják a háborút, és a béke oldalán állnak. Ugyanakkor a baloldal kijelentette, hogy hogy ők azt fogják tenni, amit a nemzetközi közösség mond. Tehát ha a baloldal lenne ma kormányon, akkor mi is úgy, nyakig állnánk a háborúban, mint a németek. Már mi is elküldtük volna a tankjainkat, a használaton kívül lévő egykori orosz fegyvereinket, és mi is benne lennénk a háborúban, mint fegyverszállító felek. A baloldal megmondta, hogyha ő mandátumot kap, akkor együtt úszik, együtt utazik a nemzetközi közösséggel. Ahogy Orbán Viktor fogalmazott: „Azt fogja tenni, amit a többiek, durvábban fogalmazva: azt fogja tenni, amit mondanak nekik. Mi pedig azt mondtuk, hogy van magyar nemzeti érdek. Ráadásul egy nagyon éles nemzeti érdekünk van, mert van az országnak egy érdeke, meg a Kárpátalján élő magyaroknak is van egy érdeke, és ez a nemzeti érdek azt adja ki, hogy Magyarország kimaradjon ebből a háborúból.”

És utána jönnek a nyilatkozatok, hogy most akkor a Nyugat, az Európai Unió háborúban áll-e Oroszországgal vagy nem? Orbán Viktor aláhúzta: „Ami egy nevetséges helyzet, mert hogy ki áll háborúban a másikkal, az nem nyilatkozatoknak a kérdése. Hogyha te fegyvert küldesz, hogyha te finanszírozod a hadban álló felek egyikének teljes éves költségvetését, kilátásba helyezel újabb fegyverszállításokat, egyre modernebbeket, akkor mondhatsz, amit akarsz, mindegy, te mit nyilatkozol, te benne vagy a háborúban. Ráadásul a másik fél, akivel szemben szállítod a fegyvereket, és támogatod az egyik felet, dönti el igazából, hogy téged úgy tekint-e, mint aki vele háborúban áll, mindegy, hogy te mit mondasz.”

Írásunkban nem állítottunk semmi újat, csak azt igyekeztünk érzékeltetni, hogy e két, kiemelten fontos politikai kérdésben, a pedagógusbérek, illetve a háborúpártiság terén hogyan verik át Gyurcsányék az embereket.

Főleg a baloldali szavazóknak érdemes elgondolkodniuk Jorge Bucay argentin író megállapításán. „Azt lehet leginkább átverni, akinek a vágyaihoz kellőképpen illik a hazugság.”

Horváth K. József

A szerző szerkesztő

]]>www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Kultúra (9) Sport (729) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1310) Irodalmi kávéház (537) Mondom a magamét (7719) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Belföld (11) Életmód (1) Jobbegyenes (2825) Heti lámpás (322) Politika (1582) Flag gondolja (36) Gazdaság (713) Egészség (50) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>