Ma 2024 június 17. Laura, Alida napja van. Holnap Arnold, Levente napja lesz.
A ti jó, édes drágalátos...

A ti jó, édes drágalátos...

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Vállt vállnak vetve védik meg a mocskot.

A Charlie Hebdo című párizsi „vicclap” a múlt héten a texasi árvíz áldozatain gúnyolódott, lazán lenácizva minden életét vesztett embert. Azóta gondolkozom rajta, hogy kell-e erről írni. Most, a libbal oldal álnok hallgatását figyelve, úgy gondolom, nem csak kell, hanem muszáj is!

A múlt hét közepén jelent meg a Charlie Hebdo legújabb száma. Címlapján a szokásos formabontónak, polgárpukkasztónak szánt karikatúrával. Volt már hasonló sok száz, Allahtól Jézus Krisztusig mindenen és mindenkin „gúnyolódtak”. A szerkesztőség elleni terrortámadás után megkapták a mártírság glóriáját is, ezt követően a jelek szerint úgy érezték, immár tényleg semmi sem szent.

A halál rettenetes, talán a szemébe nevetve a legjobban elviselhető. Az, hogy saját tragédiánkat tesszük vitriolba, ízlés dolga, valahol karakán kiállás is. Az, hogy a szerkesztőségi mészárlás után a lap megjelent, bátor dolog volt.

Azonban: míg a „saját halálunkon” röhögni valahol merész tett, mások áldozatait karikírozni aljas és gyáva szemétség. Ha hozzátesszük, hogy mindezt példányszámért, pénzért teszik – nos, erre mindenki keressen vérmérsékletének megfelelő jelzőt.

Korábban ezt már „eljátszották” az Egyiptomnál lezuhant orosz utasszállító, az olaszországi és dél-amerikai földrengések áldozataival kapcsolatban. Sőt nagyszerű „humorforrásra” leltek a haiti kolerajárványban is. Most a Texast pusztító hurrikán ihlette meg őket.

Természetesen politikai célzattal: miután a charlottesville-i zavargások idején egy magát neonácinak tituláló eszement belehajtott a tömegbe, minden texasi fasiszta lett hirtelen. Főleg, mert az állam Donald Trumpra szavazott az elnökválasztásokon, az még a nácizmusnál is nagyobb bűn.

A Charlie Hebdo címlapjának felirata: „Isten létezik! Megfullasztotta az összes neonácit Texasban!” Na, ehhez sem találok megfelelően kifejező kommentet, pedig hát a magyar nyelv nem szegényes az ilyesmiben…

A fentiek futottak végig rajtam, amikor a múlt héten először megláttam a szennylap legújabb performanszát. Gyanítom, ezzel nem voltam egyedül. Többen tollat is ragadtak, nagy tehetséggel írták le találó véleményüket. Nagyon nem tudtam volna mit hozzátenni, meg talán ez a szemét nem is érdemli meg a reklámot. Akkor ezért nem írtam erről.

Aztán ma reggel végignéztem az azóta eltelt időszakban e témában megjelenteket. Idehaza is, külföldön is. Sok minden volt, fárasztó és okos meglátás egyaránt. Egy valami nem volt: a píszí, liberális és úgymond baloldali értelmiség és pártjaik elhatárolódása! Egyetlen hazai definbarát emberjogi csoport, pártocska sem hallatta a hangját.

De nem láttam az Európai Bizottság, vagy az Európai Parlament emberi jogi illetékesének kritikus szavait sem. Nem találtam Emmanuel Macron, Angela Merkel, vagy éppen Jean-Claude Juncker nyilatkozatát. De még egy kósza, mindenre ráérő uniós frakcióvezető, szakértő szavait sem.

Firtattam egy brüsszeli újságíró ismerősömnél, hogy miért nem kérdeztétek már meg őket? Mondta, megtették. A válasz a következő volt: „A sajtószabadság kereteibe nem fér bele a média bírálata. Ez ellentétes az európai értékekkel.”

A liberális frakciónál állítólag hozzátették, hogy a média bírálata az autokrata lengyelek, magyarok sajátja. A szocialisták informálisan jelezték: a Charlie Hebdo antifasiszta kiállása tiszteletreméltó még akkor is, ha elképzelhető, hogy egyesek felfokozott érzelmeit sérti.

Nos, most egy gondolat, kellő disztingváltsággal.

Hihetetlenül unalmas és dühítő már ez a kettős mérce! A píszínek nevezett értéktelen világ megenged magának mindent, ránk kényszeríti a saját álszentségét. Aztán, ha a „sajátjai” sértik meg ezt a széplelkű krédót, az azonnal bocsánatos bűnné, sőt, alapvetően jó szándékú kezdeményezéssé válik. És vállt vállnak vetve védik meg a mocskot.

Szóval, már ne haragudjanak, de a jó édes, drágalátos…

Fotó: foxnews.com

Máté T. Gyula - ]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Tereb (146) Szépségápolás (15) Politika (1582) Kultúra (9) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2815) Egészség (50) Heti lámpás (319) Történelem (18) Nagyvilág (1310) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (11) Gasztronómia (539) Flag gondolja (36) Gazdaság (711) Sport (729) Vetítő (30) Autómánia (61) Mondom a magamét (7657) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>