Ma 2020 június 01. Tünde napja van. Holnap Kármen, Anita napja lesz.
aaf37fe72ed9e22c5babc9bab87279e7.jpg

No one expects the European Inquisition

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Tegnap mesés álmom volt. Kezemben tarthattam az unijó szupertitkos parlamenti üléseinek ez évi forgatókönyvét.

Rajtunk kívül volt benne svédekről, franciákról, angolokról, csehekről, szlovákokról és románokról szóló vitanap is. Aztán felébredtem…

És maradtunk mi, magyarok. Kizárólag. A magunk sajátos, aranyvonat nélkül kunbélázó ellenzékével együtt. Ez van!

 

De visszatérve az álmom szürreális, ugyanakkor akár valóságos tartalmára! Vajon miért csak a magyar kormány „jogtiprása” az állandó slágertéma? Bőven volna mit ugyanekkora lendülettel számon kérni más országokon, azok kormányán! Lássuk csak!

Júniusban lehetne „brit-napokat” tartani. Az Egyesült Királyság miniszterelnöke ugyanis durvábbakat mond a bevándorlásról és úgy általában az egész EU-ról, mint a Viktor. Sőt! A pártjának választási ígérete szerint nemcsak a külső bevándorlást, hanem az Unió egyik legfontosabb alapjogát, a belső, határokon átnyúló személyek szabad mozgását is korlátozni kívánja. És hogy legyen még miről vitázni a libsi parlamenti képviselőknek Strasbourgban, felvethetnék azt a ]]>„skandalumot”]]> is, hogy David Cameron 2017-re (de lehet, hogy már jövőre) ki fogja írni a népszavazást arról, hogy maradjanak-e egyáltalán az Európai Unióban.

Júliusban jöhetnének a franciák! Ott ugyanis folyamatosan földbe tiporják a vallásszabadságot, amely ugye első generációs, alapvető emberi jog. Tilos a burka, a csador használata. Az idegengyűlöletről nem is beszélve! Ráadásul ]]>rendőrségi fellépéssel]]>, erőszakkal fogták (fogják) a nagyvárosok körül lakó romániai cigányokat, szétverik a táboraikat és hazazavarják őket. De nemcsak egy uniós állam polgárainak jogait sértik meg, hanem még rasszisták is. ]]>Külön cigánybuszokat akarnak]]>, nem elég nekik a hátulra ültetés, mint nemrég a fehér amerikaiaknak vagy Izraelnek.

Augusztusban lehetne vitanap a svédekről is. Az Unijó „mintaállamában” ugyanis magasabb az idegengyűlölet, mint Magyarországon. Az iszlámmal szembeni ellenérzések pedig ]]>rendre erőszakba torkollnak]]>. A derék és békés svédek mecseteket gyújtogatnak, vegzálják a migránsokat. Lehetne róluk is vitanap a rasszizmus és a vallásszabadság megsértése ürügyén.

De még szeptemberre is jutna egy célba vehető ország. Csehország is odaülhetne a „szégyenpadra”. Hisz a 21. században a Benes-dekrétumok ügyében még mindig egy jókora ]]>kollektív megbélyegzés van érvényben]]>, ami egy csöppet sem illeszkedik az Unió oly fennkölt normarendszerébe.

Aztán októberben jöhetne Románia, ]]>és a székely autonómia ügye]]>. A kisebbségi jogok megsértése, egy alapvető uniós gyakorlat figyelmen kívül hagyása miatt.  Majd novemberben a szlovák állampolgársági törvény, amely ugyan tagállami hatáskör, de a gyakorlat maga ]]>szemben áll az általános európai normákkal]]>, hisz az, hogy a szlovák állampolgárságuktól megfosztják azokat, akik felveszik magyart vagy bármely egyéb állampolgárságot – minden, csak éppen nem egy européer modell!

De bizonyára lenne még kit és lenne még ok a demokratikus, vagy az uniós normák miatt számon kérni Strasbourgban, de lassan Strasbourgon is…

Miután felébredtünk.

]]>www.tutiblog.com]]> - Boris Vian

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Gazdaság (651) Irodalmi kávéház (486) Gasztronómia (539) Egészség (50) Mozi világ (440) Belföld (5) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Mondom a magamét (4559) Szépségápolás (15) Tereb (140) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1450) Autómánia (61) Történelem (14) Heti lámpás (240) Kultúra (6) Vetítő (37) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (171) Jobbegyenes (1769) Életmód (1) Politika (1571) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>