Ma 2021 október 21. Orsolya napja van. Holnap Előd napja lesz.
Minek ide Karácsony?

Minek ide Karácsony?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Szerintem ez a meccs egyáltalán nincs lefutva.

Csodálkozva látom, hogy szinte minden megmondóember Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltségére teszi a tétet. A fideszesek aggodalommal, az ellenzékiek bizakodással arra tippelnek, hogy az előválasztás második fordulójában a többiek úgyis visszalépnek, hiszen Karácsony tűnik a legesélyesebb ellenzéki kihívónak.

A magam részéről egyik érzést sem osztom.

Meggyőződésem, hogy Dobrev és Jakab is nyerésre játszik (Fekete-Győr is nyerni akar, de annak már semmi jelentősége). Szerintem ez a meccs egyáltalán nincs lefutva.

Érdemes odafigyelni, hogy a DK és a Jobbik már megegyezett – egyelőre harminc-harminc esélyes képviselői kerületben – egymás támogatásáról, ami aligha értelmezhető másként, mint a másik két, még mérhető támogatottságú párt, az MSZP és a Momentum bedarálása felé tett lépésként.

Ne feledjük, hogy az ellenzéki képviselőjelöltek előválasztása egyfordulós, és ha a DK és a Jobbik szavazatai összeadódnak, ennek a két pártnak a jelöltjei szinte az összes kerületet behúzhatják, a többieknek frakciónyi jelöltjük sem marad.

Arrafelé megyünk, vagy már meg is érkeztünk oda, hogy az ellenzéki térfélen minden lényeges kérdés Jakab Péter és a Gyurcsány-házaspár egyeztetésein dől el. Ki a csodának kellene ebben a felállásban Karácsony?

]]>Bencsik András - www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Irodalmi kávéház (506) Gazdaság (662) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1578) Jobbegyenes (2133) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Flag gondolja (33) Autómánia (61) Sport (729) Tereb (138) Nagyvilág (1463) Mondom a magamét (5646) Egészség (50) Szépségápolás (15) Történelem (14) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (255) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Belföld (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>