Ma 2022 október 07. Amália napja van. Holnap Koppány napja lesz.
Migráns támadt Salvinire

Migráns támadt Salvinire

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Letépte a keresztjét.

Matteo Salvinire, az olasz ellenzéki Liga párt vezetőjére támadt egy bevándorló egy kampányeseményen szerdán Toscanában, ahol szeptember 20-21-én tartanak regionális választásokat. Az olasz pártok kivétel nélkül elítélték a történteket.

A terrorizmusellenes nyomozóigazgatóság (Digos) vizsgálatot indított a Pontassieve városában történtek tisztázására. Rendőrségi források szerint egyelőre kizárják, hogy a támadó kitervelten cselekedett.

Matteo Salvini a Firenze közeli Pontassieve utcáin kampányolt, amikor

a 30 éves nő a közelébe került és rátámadt: rángatta, majd elszakította a bevándorlásellenes politikus ingét és letépte a nyakáról a nyakláncokon hordott kereszteket.

A nőt gyorsan lefogták. Mint kiderült,

ghánai származású, tartózkodási engedéllyel él és dolgozik Olaszországban.

A hatóságok szerint a nő

feldúlt állapotban„

követte el tettét.

A politikus később a közösségi oldalán közölte, hogy nem esett bántódása.

Nincs bennem harag, bosszúvágy, csak szomorúság”

- írta Matteo Salvini.

Az incidenst az összes jelentős párt elítélte. Giorgia Meloni, a jobboldali ellenzéki Olasz Testvérek (FdI) elnöke a kormánypártokra utalva úgy vélekedett,

a felelősöket azok között kell keresni, akik politikai vetélytársaikat ellenségként tüntetik fel.

A történteket elfogadhatatlannak nevezte és szolidaritását fejezte ki Matteo Salvininek az Öt Csillag Mozgalom (M5S) kormánypárt vezető politikusa, Luigi Di Maio is.

Szeptember 20-21-én hét olasz régióban tartanak választásokat. Toscanában, amelyet ötven éve a baloldal vezet, a Liga és a baloldali Demokrata Párt (PD) jelöltje a régió elnöki tisztségére fej fej mellett szerepel a felmérésekben.

]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Történelem (15) Sport (729) Flag gondolja (33) Életmód (1) Nagyvilág (1465) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (514) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2436) Tv fotel (65) Gazdaság (667) Vetítő (30) Mondom a magamét (6356) Tereb (142) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Heti lámpás (260) Belföld (8) Politika (1581)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>