Ma 2021 december 03. Ferenc napja van. Holnap Borbála, Barbara napja lesz.
Mészáros Lőrinc ismét kitett magáért!

Mészáros Lőrinc ismét kitett magáért!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Na ezt csináld utána nagyszájú "Böszme" Feri!

Nehéz helyzetű családoknak biztosít nyaralást a Mészáros-csoport.

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően mintegy 3200 nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július közepétől szeptember közepéig a Mészáros-csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels szállodáiban és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek Zalakaroson, Gyulán és a Balaton partján. A cégcsoport a program koordinálásához felkérte a Nagycsaládosok Országos Egyesületét és az Egyszülős Központot is.

Egyszülős- és nagycsaládosok üdülhetnek idén nyáron a zalakarosi Hunguest Hotel Freyaban, a gyulai Hunguest Hotel Erkelben és a Balatontourist füredi, révfülöpi, valamint akali kempingjeinek mobil és üdülőházaiban. A július közepétől szeptember közepéig tartó időszakban mintegy 3200 családos nyaralhat öt-hét napos turnusokban, félpanziós ellátással. Az üdültetés 200 millió forintos költségét Mészáros Lőrinc a magánvagyonából finanszírozza a cégcsoport jótékonysági programjának részeként.

A program sikeres lebonyolítása érdekében a Mészáros-csoport együttműködési megállapodást kötött a Nagycsaládosok Országos Egyesületével és az Egyszülős Központtal. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete elsőként azon tagcsaládjai számára ajánlja fel az üdülési lehetőséget, akik az egyesületnél a koronavírus-járvány alatt jelezték, hogy segítségre szorulnak. A további szálláshelyeket a NOE helyi vezetőinek ajánlásai alapján töltik fel. Az Egyszülős Központnál pedig az idei nyári napközis táborhoz hasonlóan az alapítvány honlapján közzétett űrlap beküldésével lehet jelentkezni a programra. Mindkét közhasznú szervezet egy jelképes, 1000 forintos hozzájárulást kér családonként az üdültetésben résztvevőktől.

Az egyszülős családok és a nagycsaládosok számára biztosított nyaralási lehetőségről szólva Tóth Krisztina, a Mészáros-csoport kommunikációs igazgatója elmondta: „A cégcsoport karitatív tevékenysége a gyermekekre fókuszál. Ezért álltunk eddig is számos, az ő javukat szolgáló kezdeményezés mögé, legyen szó külföldi gyógykezelésről, életmentő kórházi berendezésről vagy a gyermekek korai élettani károsodását felismerő laboratórium létrehozásáról. Ez a mostani jótékonysági program annyiban más, hogy egy közös családi üdülés elsősorban a lelkeket gyógyítja, amire most különösen nagy igény mutatkozik a koronavírus-járvány miatti több hónapos bezártság után”.

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke a jótékony felajánlás kapcsán közölte: „A járvány időszakában mi nagycsaládosok minden lehetséges eszközzel támogattuk egymást, így jól ismerjük azokat a családokat, akik nehéz helyzetbe kerültek. Vannak köztük, akik hatan-nyolcan szoronganak egy kis albérletben, és olyan is, ahol az apa, a betegsége miatt nem tud munkát vállalni. Sokan gyermekeik gyógyítására költik jövedelmüket, és olyanok is vannak, akik elvesztették munkahelyüket. Nekik nincs lehetőségük arra, hogy gyermekeikkel együtt nyaralhassanak, sokan hosszú évek óta nem tudtak elutazni együtt. Minden gyermeknek szüksége van arra, hogy részesülhessen a családjával közösen átélt örömökből, amit most a Mészáros-csoport támogatása lehetővé tesz számukra.”

Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója és vezetője a hétvégén induló üdülési program kapcsán kifejtette: „Hazánkban több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel. Az egyszülős családok több mint fele nehéz anyagi körülmények között él, a nyaralás, a kikapcsolódás pedig mindig az első dolog, ami kimarad egy nehéz helyzetben élő család életéből. Ilyenkor hiába a nyári szünet, a gyerekeknek nincs lehetőségük arra, hogy legalább néhány napra igazi gyerekkoruk legyen. A járvány következtében az egyszülős családok kerültek a legnehezebb helyzetbe – a közös kikapcsolódásra, a feltöltődésre most a megszokottnál is nagyobb szükségük van, a támogatással pedig több száz család számára nyílik erre lehetőség.”

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (14) Gazdaság (662) Vetítő (30) Belföld (6) Jobbegyenes (2164) Titkok és talányok (12) Tereb (138) Mondom a magamét (5729) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Mozaik (83) Politika (1578) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Mozi világ (440) Nagyvilág (1463) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (255) Irodalmi kávéház (508) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Sport (729) Flag gondolja (33) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>