Ma 2021 november 28. Stefánia napja van. Holnap Taksony napja lesz.
bcs.jpg

Bencsik András: Észak–Dél, Kelet–Nyugat

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Mintha az amerikai polgárháború kezdőpillanataiban lennénk. Észak harca Dél ellen. Akkor a felszínen a rabszolgatartás eltörlése volt a tét, de valójában a déli államok önállósága, illetve egy földrészállam létrehozása miatt robbant ki a harc.

Hétvégi évértékelő beszédében Orbán Viktor miniszterelnök egy, az amerikaira sokban hasonlító ellentmondást vázolt fel az Európai Unió sorsát illetően.

Itt is két tábor áll egymással szemben. Az egyik tábor, az unionisták egy amerikai mintára létrehozandó földrész­államért szorgoskodnak, míg a velük szemben álló szuverenisták az alapító atyák, Schuman, Adenauer és a többiek által megálmodott nemzetek Európájáért küzdenek. Amelyben a keresztény alapértékeikért síkra szálló szabad nemzetek együttműködése teremti meg a jólét, a biztonság, a megértés életterét.

Az amerikai polgárháborúban a szuverenitást legyőzte az integráció akarata, de tegyük hozzá, ennek számos katonai és gazdasági vetülete mellett a legfőbb oka az volt, hogy az éppen születőfélben lévő Egyesült Államok lakosainak közös jellemzője Északon és Délen egyaránt a nemzeti identitás tagadása volt. Az őslakos indiánok addigra már kiirtódtak, a hódítók pedig kivétel nélkül mind olyan bevándorlók voltak, akik nyűgössé vált nemzeti identitásukat otthagyták az óhazában.

Európa azonban évezredek óta a helyén van, és Európa népei évszázadok óta itthon vannak. Nem bevándorlók, nincsenek identitásbéli problémáik, leszámítva egyes pszichés zavarokkal küszködő baloldali és liberális politikusokat. Ahogy az amerikai polgárháborút, úgy annak európai változatát is alapvetően az itt élők közös jellemzője dönti el: az identitás. Amerikát bevándorlók alapították – az őslakosok rovására. Európát őslakosok védelmezik – a bevándorlók ellen. Itt nincs párhuzam, itt ellentét van. A migráció ott büszkeség, itt szégyen.

Ahogy egy némettől, egy franciától, úgy egy szlováktól vagy egy magyartól sem lehet elvenni azt a jogot, hogy önmagával azonos legyen. Életét, boldogságát és boldogtalanságát, sikereit és kudarcait még akkor is a saját nemzete viszonyrendszerében értelmezze, ha időlegesen az Európai Unió gazdasági aránytalanságai miatt esetleg hazájától távol, de még mindig Európában teremti meg boldogulásának feltételeit. Nem kérdéses tehát, hogy a nem kívánt európai polgárháborút a szuverenisták nyernék meg.

Orbán Viktor évértékelő beszéde történelmi mérföldkő volt, függetlenül attól, hogy az agyilag, morálisan, esetleg mindkét vonatkozásban sérült ellenfelei mit mondanak erről. Kimondta azokat a mondatokat, amelyeket sokan éreztek, de talán ilyen nyers őszinteséggel nem merték volna még maguknak sem megfogalmazni. Azért volt történelmi mérföldkő, mert a teljes igazság kimondása felér egy hatalmas győzelemmel. A jól eltalált mondatok önálló életre kelnek, megtermékenyítik a kortársak gondolatait, segítik a helyzet megértését és keretet adnak a jelenségnek, miáltal kinyitják a megoldás kapuját is.

Szuverén Európa vagy egy keverék embermassza barbár antiutópiája, ez itt a kérdés… Az eredeti Európát, zászlót bontva, most a visegrádi országok védelmezik, élükön Orbán Viktorral, míg az új barbárság hadvezére Angela Merkel és a szörnyű Martin Schulz. Az általuk irányított, illetve befolyásolt országok népei azonban a legszívesebben a mi zászlaink alá vonulnának. Meg is érkeznek hamar, mert a bevándorlók hada megindult. Csak tartanunk kell a zászlót.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1463) Történelem (14) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2159) Egészség (50) Gazdaság (662) Autómánia (61) Politika (1578) Tereb (138) Mozaik (83) Heti lámpás (255) Irodalmi kávéház (507) Flag gondolja (33) Életmód (1) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Belföld (6) Mozi világ (440) Mondom a magamét (5721) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>