Ma 2021 június 14. Vazul napja van. Holnap Jolán, Vid napja lesz.
Márki-Zay Péter rájött, hogy sok ez neki!

Márki-Zay Péter rájött, hogy sok ez neki!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ennyi volt!

Sőt az egész testületet feloszlatná, hogy új választások legyenek Hódmezővásárhelyen. Természetesen szerinte mindenért Lázár János a hibás.

Előjött Márki-Zay Péter grafomán énje. Szóközökkel együtt 6749 karakteres ]]>Facebook bejegyzést]]> tett közzé vasárnap délelőtt, amelyben javaslatot tesz a képviselő-testület feloszlatására, új választásokat írna ki minden posztra, így a polgármesterire is. 

Komolyan mondom, hogy ez hihetetlen! Szórakozik a vásárhelyiekkel… 

Úgy tűnik ő is belátta, hogy nagy ez a kabát neki, nem bírja sem szakmailag, sem emberileg ezt az egészet és bedobja a törölközőt. Persze a helyzet nem ilyen egyszerű, mert eközben a legsötétebb pártállami időket idéző demagógiát alkalmaz, a saját sarát Lázár Jánosra keni. Arra az országgyűlési képviselőre, aki korábban volt a város polgármestere és az ő idejében minden ügy rendben ment. Voltak rendezvények, nem kellett bezárni a stadiont, nem volt veszélyben a városi tévé és a strand működése. Márki-Zay idén februárban került Hódmezővásárhely élére és azóta elkezdett összeomlani az amúgy stabilan felépített város. 

Nem érdekes ez? 

Nem igazán. Várható volt, hogy így alakul – sajnos. Egy műkedvelő került Hódmezővásárhely élére, aki gyakorlaztilag az elmúlt hónapokban nem csinált semmit, csak a démonjaival küzdött. Márpedig ezt így nem lehet csinálni. Nézzük a legfontosabb intézkedéseket: 

– bevezette a hivatalban a diktafonnal rögzített beszélgetések intézményét, vagyis bárkivel elegyedett szóba, azt rögzítette;

– elhelyezett a hivatalban egy migráns-számlálót;

– lecserélte azt a céget, amely korábban az önkormányzatnak biztosította a fogadásokon az ételt és az italt;

– nem fizette ki a városi tévének azt a pénzt, amit korábban megszavazott a testület;

– politikai rendezvénnyé silányította az augusztus 20-i ünnepséget;

– maga mellé vette Horn Gyula volt titkárnőjét a kabinetbe;

– smúzolt Botka László szegedi polgármesterrel;

– kilátásba helyezte, hogy a jövő héten bezárja a városi stadiont. 

Ez mondjuk így a jéghegy csúcsa. És közben miket csinált még MZP? Márciusban lépett ugye hivatalba. Ez fél év. Vegyük ki ebből a nyári szünetet, marad négy hónap. Ennyi idő alatt sikerült amortizálni azt a várost, amit Lázár János, majd utódja, a tavaly elhunyt Almási István felépített. Egy működő városból egy politikai csatateret csinált a működése alatt. Ennyi idő alatt mindent tönkretett, ami korábban működött. Most a legaljsabb módszerrel is megpróbálkozik: az adósságokat fizesse ki a kormány. 

A helyzet az, hogy a kormány egyszer már kifizette minden település adósságát. Emellett pedig nem gondoljuk ugye, hogy a Fidesz, korábban a kormány egyik legerősebb embere nem fordult volna a miniszterelnökhöz, hogy ha a városnak segítségre lett volna szüksége. Biztosan megtette volna, csak a helyzet az, hogy Hódmezővásárhelyen korábban nem volt semmi baj. Lássuk be az ország egy része azt sem tudta, hogy hol van ez a város, ameddig MZP nem lépett színre. 

A műkedvelő polgármester elképesztően nagy kárt okozott az ostoba politizálásával. Azzal, hogy nem a város volt a fontos, hanem az, hogy ellenzéki tüntetéseken szólaljon fel és önjelölt vezérként álljon a balliberális oldal élére. Ölelkezzen a Jobbikkal, a DK-val, az LMP-vel és a többi törpepárttal. Eközben alig foglalkozott a városával. Naná, hogy nem tudta kezelni a helyzetet. 

És most amikor feladja a harcot, mert talán megvilágosodott és rájött, hogy ez nem neki való, akkor mindenért Lázár Jánost teszi felelőssé. Ócska próbálkozás. Ugyanakkor van egy rossz hírem a polgármester számára. Az nagyon kevés, ha ezt ő maga kezdeményezi, ugyanis Magyarországon demokrácia van. Az önkormányzati törvény lehetőséget ad a képviselő-testületnek arra, hogy a megbízatásának lejárta előtt név szerinti szavazással, minősített többségű döntéssel (azaz a megválasztott települési képviselők több mint a felének a szavazatával) kimondhassa a feloszlását. 

Vagyis szavazni kell az előzterjesztésről, ami jelenleg ugye csak egy ötlet. 

Kettős érzéseim vannak. Egyfelől azt hiszem, hogy egy ilyen műkedvelőnek nincs helye egy város élén, de még a közéletében sincs. Másrészt csinálja csak végig, amit elkezdett, egye meg amit főzött. A baj az, hogy nem egyedül ül le elfogyasztani azt a kotyvalékot, amit összedobott, hanem ott lesz az asztalnál az összes hódmezővásárhelyi. Nagyon komoly dilemma…

]]>https://ezatuti.blogstar.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Gasztronómia (539) Történelem (14) Mozaik (83) Sport (729) Tereb (138) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (504) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Politika (1578) Heti lámpás (255) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1456) Belföld (6) Autómánia (61) Életmód (1) Mondom a magamét (5363) Gazdaság (657) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2046)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>