Ma 2024 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
Bod Péter Ákos az ATV-ben is Gyurcsány szekerét tolta

Bod Péter Ákos az ATV-ben is Gyurcsány szekerét tolta

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A baloldal masszívan használja a sértett közgazdászprofesszort. - Olvassák el!

A baloldal masszívan használja Bod Péter Ákos közgazdászprofesszort, hogy az eredetileg konzervatív politikusként indult szakemberrel hitelesíttesse azokat a baloldali kritikákat, amelyekkel Gyurcsányék is bírálják az Orbán-kormány munkáját.

Gyurcsányék utálják például az ársapkák rendszerét, mondván, az nem konform a piaci folyamatokkal. Az őket nem zavarja, hogy általuk a magyaroknak kevesebbet kell fizetni néhány fontos alapvető élelmiszerért, illetve az üzemanyagért. Tudjuk azt is, ha például egyik napról a másikra megszüntetnék ezeken a termékeken a hatósági árakat, akkor a háború és Brüsszel szankciópolitikája miatt már így is rendkívül magas infláció akár a duplájára is emelkedhetne.

Ez természetesen minden magyarnak rossz volna, leszámítva a baloldalt. Ők ugyanis nem abban érdekeltek, hogy az ország lakói minél kisebb vérveszteséggel vészeljék át ezt a kritikus időszakot, hanem abban, hogy minden lehetséges eszközzel megnehezítsék a társadalom életét. Ezek révén lehet ugyanis szítani az elégedetlenséget, lehet hergelni az embereket a kormány ellen.

Az időközi választások eredményei azonban mutatják, ez a taktika nagyon nem válik be. Csak Budapesten a 11 időközi választásból két helyen nyert ellenzéki induló, a többiben a Fidesz-KDNP jelöltjére szavaztak az emberek.

Ezért furcsállható, hogy Bod Péter Ákos is beáll ebbe szánalmas komcsi társaságba másodhegedűsnek, hogy például legutóbb azt igyekezzen bizonygatni az ATV-ben, hogy az ársapka nem is olyan jó dolog.
„Nem volna értelmesebb az árat követni egy kis elcsúszással?”– tette föl a kérdést közgazdász-logikája alapján egy politikai műsorban.

Ahova nyilván nem azért hívták, hogy egyetértsen Orbán Viktor válságkezelő politikájával. De annyi azért elvárható lenne egy, a politika vizében már többször megfürdött közgazdászprofesszortól, hogy az egyes döntések analizálása kapcsán a szakmai mellett láttassa annak társadalmi hatásait is. Éppen most, amikor – magyar mintára – mind több uniós országban kezdenek barátkozni az ársapkák bevezetésének emberbaráti gondolatával.

„Mi lesz akkor, ha csoda folytán összeomlik az olaj ára, lemegy a gáz ára. Nem lehetetlen egyébként, megerősödik a forint. Akkor olcsóbb lenne a piaci ár, mint a hatósági ár.” – aggodalmaskodik a professzor. Még az is lehet, hogy a gonosz kormány – amely ugye a baloldal szemében mindennek az oka, ha Orbán nem lenne, akkor szerintük válság sem lenne – szépen lecsökkentené az árat oda, ahol az a legoptimálisabb a lakosság és a cégek szempontjából.

Bármilyen hihetetlen is Bod Péter Ákos számára, erre a kormány gyorsan képes reagálni, még akkor is, ha a professzor szerint jobb lenne „kis csúszással” követni a piaci árakat. Magyarán nem 480 forintért adni az üzemanyagot, hanem valamivel olcsóbban mint az aktuális 760 forint körüli ár. Ha prüszköljön miatta a lakosság, hadd kiabáljanak kígyót-békát Orbánra. De jó lenne. Neki.

Ez a kétkulacsos politika egyébiránt mindig jellemző volt a professzorra. Csak a legutóbbi furcsa lépését említem. Hivatalosan nem nevezte magát Márki-Zay Péter tanácsadójának, de azt nyilatkozta:
„Adok tanácsot, de nem vagyok tanácsadó. Ha felhív valaki, vagy megkérdez, válaszolok.”
Bod Péter Ákos mellesleg alapító tagja volt a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak, magyarán Gyurcsány választások előtti kampányszervezetének.

A kedves nézőknek mondom, ha a magát szívesen jobboldali szakembernek tartó Bod Péter Ákost látja szakérteni a televízióban vagy bárhol másutt, ne vegyen rá mérget, hogy amit mond, azzal a magyarok érdekét szolgája. Emlékezhetünk: a 2006-os országgyűlési választások két fordulója között Orbán Viktor Fidesz-elnök őt ajánlotta az MDF-nek közös miniszterelnök-jelöltnek. Bod Péter azonban nem óhajtott a lehetőséggel élni, pedig Orbánnak nagy szüksége lett volna rá.

Horváth K. József - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (709) Tv fotel (65) Tereb (146) Jobbegyenes (2804) Belföld (11) Politika (1582) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7603) Történelem (18) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (313) Kultúra (9) Vetítő (30) Mozaik (83) Autómánia (61) Életmód (1) Sport (729) Mozi világ (440) Egészség (50) Irodalmi kávéház (537) Nagyvilág (1310) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>