Ma 2023 november 28. Stefánia napja van. Holnap Taksony napja lesz.
Magyar tanárokat rúgatnak ki és magyar zászlókat szedetnek le Kárpátalján

Magyar tanárokat rúgatnak ki és magyar zászlókat szedetnek le Kárpátalján

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára arra szólította fel a munkácsi kistérség helyi vezetőit, hogy azonnal fejezzék be a magyarokkal szembeni atrocitásokat.

Menczer Tamás csütörtökön a Facebook-oldalán közzétett bejegyezésében úgy fogalmazott: „nem pontosan értjük, hogy a magyarellenes döntések és intézkedések hogyan segítik az Oroszország ellen vívott háborúban Ukrajnát”.
Egyúttal leszögezte: a magyarellenes döntések és cselekedetek természetesen elfogadhatatlanok, „elítéljük azt, ami történt”.

Az államtitkár azt is fontosnak nevezte, hogy „az elfogadhatatlan események” eddig a Munkácsi kistérségben történtek, nem egész Kárpátalján. Egyúttal reményének adott hangot, hogy ilyen magyarellenes intézkedésekkel „máshol nem kell szembesülnünk”.
„Felszólítjuk a helyi vezetőket, hogy azonnal fejezzék be a magyarokkal szembeni atrocitásokat!” – írta Menczer Tamás.

Majd úgy folytatta: „Felszólítjuk Ukrajna országos vezetőit, hogy haladéktalanul tegyenek meg mindent a magyarellenes döntések visszavonásáért és a korábbi állapot helyreállításáért.”

Mint hozzátette, elvárják az ukrán vezetőktől, tegyenek meg mindet azért, hogy a háború ellenére Kárpátalján meglévő stabilitást megőrizzék.
„Ha Ukrajna az Európai Unió tagja akar lenni, akkor elfogadhatatlan egy nemzeti közösség folyamatos és szisztematikus zaklatása, jogfosztása.” – jelezte az államtitkár.

Menczer Tamás mindezt arra reagálva tette közzé. hogy

az utóbbi napokban magyar zászlókat és feliratokat távolítottak el a munkácsi járásban, valamint azonnali hatállyal felbontották a munkácsi magyar tannyelvű iskola köztiszteletben álló igazgatójának, Schink Istvánnak a munkaszerződését.
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (279) Nagyvilág (1309) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Sport (729) Mondom a magamét (7235) Politika (1581) Irodalmi kávéház (531) Gasztronómia (539) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Tereb (146) Történelem (16) Gazdaság (693) Mozi világ (440) Kultúra (6) Jobbegyenes (2718) Belföld (10) Egészség (50) Flag gondolja (34) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>