Ma 2020 augusztus 15. Mária napja van. Holnap Ábrahám napja lesz.
Lebukott bigott libernyákok

Lebukott bigott libernyákok

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Kálmán László nyelvész  aljassága...

Az egyik közülük, bizonyos Kálmán László nyelvész nemcsak bigott, hanem felettébb közönséges libernyák is, ami miatt még eszmetársainál is szánandóbb lélek.

Ez a Kazinczy-féle szellemiséggel aligha vádolható magyar nyelvész (docens) ugyanis egyetlen nap alatt tudományosan kikutatta a libernyák szó jelentését, és közösségi oldalán arra az eredményre jutott, hogy aki manapság azt merészeli mondani, hogy libernyák, az „náci hajlamú és a csőcselék alja.”

Orbán Viktor nevezte így az uniós tárgyalásokat követően a Kossuth rádió szokásos péntek reggeli adásában a brüsszeli liberálisokat: „A fél életemet edzőtáborokban és öltözőkben töltöttem el. És nem vagyok a régi, de néhány ilyen libernyákot, akikkel vitatkoznom kellett, azokat azért még elviszem a vállamon.”

Na, erre indult be – igaz, nem először – és aktiválta magát a magyar nyelv egyik felszentelt művelője, ez a bizonyos Kálmán docens, aki érzelem- és ideológiamentesen, azaz szigorúan tudományos alapon tette közzé álláspontját: „A libernyák szó első előfordulása egyetemi diáklistából származik, amit a nyilvánosság előtt kifejezetten náci hajlamú megszólalók használtak a legnagyobb megvetés kifejezésére, a liberálisok elleni nagyon durva uszításra.”

Ezt követően a koszorús szótudós egyenes összefüggést látott a nigger és a libernyák főnevek között abban a vonatkozásban, hogy egyformán durvák, uszítók meg rasszisták. A két szó docensi összekutyulásából pedig egyenesen következik a konklúzió: „Ha egy miniszterelnök ezt a szót (libernyák) használja […], ezennel ő maga a csőcselék legaljába sorolta be magát.”

De ez még mind semmi! Azért is egy zseniális nyelvtudóssal állunk szemben, mert egyetlen magyar szót, a libernyákot képes volt a végére úgy értelmezni, hogy mindjárt hat bűnös jelentést aggatott rá, úgy mint: náci, megvető, durva, uszító és a nigger (?) beemelésével rasszista, ezért pedig csőcselék.

Ebből a már gyökereiben is mérges kotyvalékból aztán – amelyben hazudozás, sunyiság, gyávaság, félelem, irigység, fennhéjázás együtt zuborog –, kikeverte a Kálmán-féle rágalomkoktélt. Mixelője szándékos rosszindulatán mégis legfeljebb csak mulatni kell, nevetve kímélni őt. Hiszen még a hamisítástól sem riadt vissza: csak gyűlölhessen. Szándékosan csalt a csúcsnyelvész.

A szó ugyanis – amelyet elsőként Bajza József használt egy 1841-ben született írásában – eredetileg köpönyeget jelentett, amelyet a szegény író viselt a vállán – nem pedig rongyos liberálist. Ha ezt sem tudta a nyelvzseni, akkor még nagyobb a baj, mert miként taníthat olyan nyelvész az egyetemen, aki a saját anyanyelvét sem ismeri.

Franka Tibor - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1451) Életmód (1) Politika (1571) Belföld (5) Rejtőzködő magyarország (171) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (4724) Gazdaság (652) Irodalmi kávéház (489) Tv fotel (65) Sport (729) Történelem (14) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (1819) Heti lámpás (243) Mozaik (83) Egészség (50) Flag gondolja (33) Tereb (140) Kultúra (6) Vetítő (37) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>