Ma 2020 november 26. Virág napja van. Holnap Virgil napja lesz.
Macronból Bajnai lett

Macronból Bajnai lett

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Csúfos kudarcra áll az újabb európai „demokráciamentő” projekt

: Emmanuel Macronra már legfeljebb a franciák harmada szavazna. Ostoba lépések, buta gesztusok, alkalmatlanság – mintha nálunk Bajnai Gordon lenne a kormányfő. Vagy valamelyik új momentumos…

Emmanuel Macronra az elnökválasztásokon a szavazni ment franciák 65 százaléka voksolt. Most alig 36 százalék támogatná. Pedig a „demokratikus világ” Európa megmentőjének, egy, a politikai elithez nem tartozó, új gondolkodásmódot jelentő vezetőjeként ünnepelte. Ezen kívül megoldja a migráció kérdését is.

Hát akkor vegyük ezt az egészet sorba, és értelmezzük!

Demokratikus világ: Olyan eleve nincs. Világ van, emberek vannak. Ilyen-olyan nézetekkel. Attól, hogy egy kisebbség kitalál pár jelzőt, amelyek jól hangzanak, és arra kényszerít mindenkit, hogy ahhoz viszonyuljanak – attól még nem lesz igaza.

Európa megmentése: Európát nem kell megmenteni, jól elvan. Az Európai Uniót viszont nem megmenteni, hanem megváltoztatni kell. Jelenlegi formájában vezetése egy bürokratikus, pénzpazarló valami, ami a multik és pár „nagyhatalom” érdekeit szolgálja.

Új gondolkodásmód: Az emberek évezredek óta tudnak gondolkodni. Nem kell semmit átalakítani. Vannak alapvető értékek és igazságok. Az egyik ilyen, hogy egy francia úri fiú, aki a felesége vagyonából lett valaki, az nem fogja az európai „egyszerű” emberek érdekét képviselni. A kisebb országokra meg párizsi gőggel tekint, és annyira is tartja őket.

Politikai elithez nem tartozó: Ez egy nagyon szép jelszó. Macronra egyébként ugyanúgy nem igaz ez, mint a korábbi sikertelen pesti projektre, Bajnai Gordonra. Mindketten ott voltak a hatalomban, érdekes módon pont gazdaságért feleltek. De ne higgyük el azt sem, hogy a Momentum vezetői attól, hogy eddig nem volt minisztériumi sarzsijuk, mások lennének. Ők a pótcsapat, ugyanazt a politikát akarják folytatni, mint liberális elődjeik, csak szeretnék, ha ezért nagyobb fizetés és iroda járna.

Migráns kérdés megoldása: Erre sem kell új „gondolkodásmód”! Először: Nem kell beengedni őket! Másodszor: Ki is lehet utasítani őket! Harmadszor: Azokat is ki lehet utasítani, akik az inváziójukat pénzelik és népszerűsítik! Végezetül: Nem kell háborúkat okozni olyan helyeken, ahonnan jönnének. Támogatást pedig nem a helyi haduraknak kellene juttatni, még ha támogatják is viszonzásul egy francia elnökjelölt kampányát.

Emmanuel Macron: Ő egy termék. Olyan, mint a görög Ciprász, a már említett Bajnai, az új pártok trendin borostás okostojás hülyegyerekei. Azért találták ki őket, hogy egy tetszetős csomagolást és reklámot aggassanak arra, amiből az emberek zömének elege van.

Ez esetünkben az Európai Unió működése.

Fotó: marketwatch.com

Máté T. Gyula -]]> https://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (14) Életmód (1) Kultúra (6) Gazdaság (655) Belföld (5) Sport (729) Vetítő (37) Jobbegyenes (1904) Egészség (50) Heti lámpás (245) Politika (1571) Tereb (140) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (4932) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (171) Irodalmi kávéház (492) Mozi világ (440) Mozaik (83) Nagyvilág (1452) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>