Ma 2023 február 05. Ágota, Ingrid napja van. Holnap Dorottya, Dóra napja lesz.
Bencsik András: A Vaskupola megérkezett

Bencsik András: A Vaskupola megérkezett

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Mégsem nőnek a fák az égig.

Néhány órával az Anglia–Irán-találkozó előtt az Angol Labdarúgó-szövetség úgy döntött, a válogatott csapatkapitánya, Harry Kane mégsem viselhet szivárványszínű karszalagot, mert a FIFA utasítása szerint a játékvezetők ezt azonnal sárga lappal büntetnék. Lapzártáig így döntött Wales és Hollandia is, és feltehetően így dönt majd mind a kilenc válogatott, amelyik azt tervezte, hogy a homoszexuálisok iránti odaadó tiszteletből csapatkapitányuk szivárványos karszalagot visel.

Az angol labdarúgó-szövetségnek fájt a döntés: „Megvetést érzünk egy olyan szervezet iránt, amely megmutatta valódi értékeit azzal, hogy a játékosoknak sárga lapot adott, a toleranciának pedig pirosat. Soha többé nem szabad pusztán a pénz és az infrastruktúra alapján kijelölni a világbajnokság helyszínét. Egyetlen olyan országnak sem szabadna megkapnia a rendezés megtisztelő feladatát, amelyik nem fogadja el az LMBTQ-emberek, a nők, a munkavállalók jogait, vagy bármely más egyetemes emberi jogot. Megdöbbentő, hogy az angol válogatott világbajnoki bemutatkozásának reggelén a FIFA cenzúrázza a játékosokat és a kilenc nemzeti labdarúgó-szövetséget, akik pozitív üzenetet szeretnének megosztani” – írták nyílt levelükben. Lapzártakor még nem tudtuk, hogy az angol, a walesi, a holland vagy akármelyik érintett válogatott tagjai azért letérdepelnek-e a fűre meccs előtt, hogy tisztelegjenek egy kábítószeres bűnöző emléke előtt.

Bár a FIFA a homoszexuális-propagandát a focipályán nem csupán sárga lappal, hanem jelentős összegű pénzbírsággal is sújtaná, ez a nagy meghátrálás nem csak a pénzről szól. Katar akármilyen gazdag, csekélyke ország, amelynek válogatottja őszintén be is mutatta a világnak szerény képességeit. Nem a pénz, de még csak nem is a vendéglátók érzékenysége volt az ok, elvégre a nálunk látványosan lebőgő angolok a Puskás Arénában elszántan térdelgettek a meccs előtt, a füttykoncert sem zavarta őket. A meghátrálás oka egyszerűen az, hogy a gazdag öböl menti arab országokkal és általában az iszlám világgal a nemzetközi labdarúgó-szövetség nem kíván újat húzni. Mert egyrészt szükség van az olajra és a gázra, ami onnan érkezik, vagyis mégiscsak van az a pénz, amiért a liberális világ meghátrál, másrészt az iszlám világ sokkal durvábban reagál az élet- és istenellenes propagandára, mint a halódó európai civilizáció.

Apropó Európa. Két friss hír: elvégezte első repülését Franciaországban a magyar légierő új közepes helikoptere. A H225M típusjelű gépből 16 darabot rendelt négy éve a honvédség, az első már berepült gépek jövőre érkeznek meg Szolnokra, tudósított a Magyar Nemzet. A másik: világszínvonalú izraeli radarrendszer áll jövőre a Magyar Honvédség szolgálatába. A legendás izraeli Iron Dome, azaz Vaskupola légvédelmi rendszer egyes egységeinek gyártásába a magyar hadiipar is bekapcsolódik. Tüzérségi felderítőradarként a Vaskupola 100 kilométer távolságig képes a különböző gránátok, tüzérségi lövedékek, rakéták becsapódási pontjának meghatározására és az indítás helyének azonosítására is. Képes percenként 200 célt követni, és a saját tüzérség válaszcsapásainak irányításában is alkalmazható.

Most, hogy Ukrajna olyan ravaszul bele akarta ugrasztani Lengyelországot a csalánosba, ez a katonai fejlesztés több mint időszerű. Jó, nem vagyunk ott a világbajnokságon, viszont egyre jobban vigyázunk a magunk biztonságára. Ennyit a karszalagokról.

Bencsik András - ]]>www-demokrata.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (142) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Életmód (1) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Gazdaság (675) Heti lámpás (260) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (516) Kultúra (6) Jobbegyenes (2539) Nagyvilág (1305) Egészség (50) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (15) Politika (1581) Belföld (8) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (6595) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>