Ma 2022 május 17. Paszkál napja van. Holnap Erik, Alexandra napja lesz.
Liberális durci

Liberális durci

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Most tessék röhögni. 

Az MSZP elnökségi ülésén 12:1 arányban leszavazták Molnár Gyula pártelnök azon kezdeményezését, hogy Fodor Gábor, a liberálisok elnöke befutó helyre kerüljön a közös listán. “A Magyar Liberális Párt (MLP) még nem egyeztetett és nem is kapott hivatalos értesítést arról, hogy a Változás Szövetségének listája milyen sorrend szerint áll fel. Ha az erre való törekvésünk elbukna, készek vagyunk országos listával önállóan is megmérettetni magunkat” – nyilatkozta később Fodor Gábor. Most tessék röhögni. 

Sok éve tapasztalhatja a Kedves Olvasó, hogy Fodor Gábor különösen nehezen értelmezhető szereplője a magyar politikai életnek. Választások környékén előkerül, mert hát valamiből élni is kell – de úgy egyébként?!

Az ifjabbak kedvéért megjegyzem, volt ő már oktatási, környezetvédelmi, ráadásul még vízügyi miniszter is. Hogy mihez ért? Természetesen mindenhez!

Ne firtassuk, éppen milyen színekben! Ilyen csekélységekkel ő már régen nem foglalkozik, volt sok belőlük.

Azt se tessék kérdezgetni, hogy a fenti pozíciókban – vagy csak úgy, a parlamentben – mit vitt véghez. Arról nem igazán szól a fáma. Ő önmagában jelenség!

Ezért pedig neki az Ország Házában helye van, és punktum!

Volt SZDSZ-elnök, most majd egy MSZP-vezetés mérlegeli tehetségét?!

Frappánsan reagált is a bársonyszék azonnali felkínálásának hiányára, valamint az ezüst tálca megvonására (legalább ezüstözött lett volna!). Ne szépítsük: bedurcizott a nem előre jósolható parlamenti hely döbbenetes visszautasítására: “Ha az erre való törekvésünk elbukna, készek vagyunk országos listával önállóan is megmérettetni magunkat.”

Bevallom őszintén, rákattintottam a google.hu eléggé népszerű, úgy általánosságban információkat előszedő honlapjára. Tessék megkövezni: az MLP még ebben a formában is csak a My Little Pony rajzfilm bemutatóját hozta… Jó kis lista lesz az!

Országos pártnál – akárhonnan nézem – kellene még úgy nyolcvan – száz ember. Jelöltnek. Speciel tagságban sem ártana.

Persze, mindannyian tudjuk és tudtuk, hogy lesznek itt még “gyorsan megalakult” pártok, a választások előtt ez jó üzletnek tűnhet. A “választási összefogások” legalább olyan hitelesek, mint Gyurcsány őszödi önvallomása.

Értem én, ne bántsuk a kedves naivakat, akik úgy gondolják: “ő legalább kimondta”. “Ők legalább össze akarnak fogni”.

Csak csendesen, emlékeztetőként: “Hazudtunk reggel, éjjel meg este”.

Rémlik?

Mennyivel jobb ez a jövő idejű “összetartás”?!        

Azt csak nem mondhatják, hogy “hazudunk, hazudtunk, és – természetesen – hazudni fogunk?!

Fotó: facebook.com

Máté T. Gyula -]]> https://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (258) Politika (1581) Jobbegyenes (2304) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (513) Egészség (50) Tv fotel (65) Sport (729) Szépségápolás (15) Belföld (6) Gazdaság (664) Történelem (14) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1465) Flag gondolja (33) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Kultúra (6) Tereb (141) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Mondom a magamét (6056) Vetítő (30) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>