Ma 2022 május 29. Magdolna napja van. Holnap Janka, Zsanett napja lesz.
Két ország

Két ország

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Emberek, vigyázzatok!

Őskori kövület vagyok. Megváltoztathatatlan mentalitásom serdülőként, kamaszként még a Horthy-korszakban alakult ki. Parasztként és polgárként. Majd 1945 és 1949 között már ivaréretten a szovjet által teljesen el nem nyomott polgári demokráciában. Az egyetemen még tanított a kommunisták

máig üldözöttje, a neoplatonista pap-filozófus, Kornis Gyula, de ott volt már a 19-es bakaagyonlövő kommunista, Lukács György. És a jobboldali szociáldemokrata Szalai Sándor. A szabadkőműves Benedek Marcell. Gerő Ernő, a kommunista rém hitvese volt az egyik történelemtanár. És a számomra legfontosabb, Hajnal István, akinek kézzel-lábbal iparkodva két évig tanítványa lehettem. Amíg el nem üldözték Rákosiék.

Két ország párhuzamos létezése végigkísérte történelmünket az Árpád-kortól kezdve, hol gyöngébben, hol markánsabban. De a totális szétszakadást, egymással szembefordulást kibékíthetetlenül a kommunizmus provokálta ki, és ezt a gyógyíthatatlan szembenállást a mai izgága ellenzék folytatja. A lakiteleki sátor idején, a nyolcvanas évek legvégén még fölpislákolt a halvány remény, hogy az egész ország együtt fordul át egy másik politikai rendszerbe, de 1990-re leplezetlenül föltörtek bizonyos körök magyar­ellenes ellenérzései, sőt a magyar nemzet gyűlölete. A kommunizmusban befagyasztott nemzeti tudat és nemzeti önbecsülés éledezésével párhuzamban. És ezzel bekövetkezett a két országra szakadás, minden területen. Sokkal élesebben, provokálóbban, mint akár a kuruc-labanc világban. Vagy az 1848–49-es szabadságharc után. Voltak pillanatok a nemzet életében, amikor eggyé tudott lényegülni a két ország. 1711-ben a vesztes Károlyi Sándor kuruc vezérrel még olyan békét köt a császári-labanc Pálffy János, mintha a kurucok nyerték volna meg a háborút. 1848 vagy 1956 a megbékélés ritka és arany pillanatai voltak.

De 1990-ben a vesztes SZDSZ már eluralkodott Antallon, mintha ő lett volna a nyertes. És most mi van? Mára elporladt, de gyűlölködése tovább él zabigyerek forgácsaiban. Kialakult két ország, amelyiknek kivétel nélkül minden kérdésben más a véleménye, és ez odáig fajult, hogy az ideológiailag már úgy összezavarodott ellenzéket csak a magyarérdek-ellenesség köti össze. A liberális párt benne él a DK-ban, az MSZP-ben, a Momentumtól most már a Jobbikig minden ellenzéki csoportocskában. Mint valami kór csordogál a vérükben, átitatva a zöldeket is.

Ma már nemcsak arról van szó, hogy megduplázódott az ország, hanem arról, hogy ádázul gyűlöli egymást a két rész. És a töpörtyűk, akiket balliberálisnak mondanak, ám semmi közük a baloldalhoz, és talán a liberalizmushoz sincs, megfojtanák egy kanál vízben a nagyobbat.

A magyar népnek mindig az volt a legfőbb hibája, hogy nem működött a veszélyérzete. A zsidókat sok mindenért becsülöm, de az őket védelmező veszély­érzetükért a legjobban. Ám az ő soraik is megbomlottak. A teljesen elvakult nyugati országok ostoba politikusainak hatására tév­eszmék után fut némelyikük, ami ve­szély­érzetük elvesztésével jár, és nem veszik észre, hogy ugyanaz, ami a magyarokat, az olaszokat, a franciákat és a többi népet, a zsidóságot is fenyegeti: Európa fölbomlása. Rájuk nézve sokkal nagyobb a veszedelem, mint más nációkra, mert a Koránban az foglaltatik, hogy a keresztényeknek meg lehet hagyni az életét bizonyos föltételek között, de a zsidóknak semmiképpen és soha.

Az okos veszélyérzet csak az Orbán-féle politikai eszmerendszerben él. S ami még fontosabb, nemcsak él, hanem cselekszik is a veszély eszkalációja ellen. Az okos magyar ezt ismerte föl, és az őt védő politikai erő mellé áll. A Nyugatot morbiditása elvakította. Tudatlanságában, veszélyérzete teljes hiányában a szakadék szélére sodródott. Emberek, vigyázzatok!

Szalay Károly - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Történelem (15) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (6) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Mondom a magamét (6082) Vetítő (30) Flag gondolja (33) Politika (1581) Tereb (141) Szépségápolás (15) Gazdaság (664) Kultúra (6) Tv fotel (65) Életmód (1) Heti lámpás (259) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2313) Irodalmi kávéház (513) Sport (729) Nagyvilág (1465)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>