Ma 2021 október 18. Lukács napja van. Holnap Nándor napja lesz.
a89c14f92a090201d3828bbe2f4ec44b.jpg

Fricz Tamás - Egymás után másodszor is kétharmad: ez politikai világsiker!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ami hihetetlennek tűnt, az megvalósult: a Fidesz–KDNP pártszövetség 2010 után 2014-ben is kétharmaddal győzött. Ezt nemzetközi és hazai szinten is magasra kellene értékelni, helyette azonban – döbbenetes módon – {...}

{...} azt látni, hogy a balliberális oldal mind itthon, mind külföldön az Orbán-kormány populizmusáról, autokratizmusáról, Európa-ellenességéről, nacionalizmusáról és antiszemitizmusáról ír.
Komolyan mondom, úgy tűnik, mintha ők győztek volna kétharmaddal. Jaj a győzteseknek!

Először is: ha a modern parlamentarizmus világában egy pártszövetség képes arra, hogy kétszer egymás után ]]>kétharmaddal győzzön]]>, akkor az a politikai alakulat tartósan megértett valamit az adott ország állapotából, kultúrájából, szokásaiból, történelméből, lelki alkatából. Másképp ez nem megy. Ismétlem: másképp nem megy!

Márpedig, ha ez így van, akkor az a pártszövetség – tehát a Fidesz–KDNP – európai szinten bizonyítja, hogy ]]>megértette a demokrácia lényegét]]>. Ez pedig az, hogy nem egy meghatározott, világot és Európát irányító balliberális elitcsoport uralkodó véleménye és utasításai szerint lép fel a hazai politikában, hanem – mily megdöbbentő! – az emberek, a „népszuverén” döntő többségének véleményét, értékeit, vágyait fogalmazza meg és igyekszik kormányzati szinten megvalósítani.

Úgy látom, hogy a nemzeti tábor egymás után második kétharmados győzelme nemcsak itthon, hanem európai, sőt világszinten is kivívta a neoliberális „istenek” haragját. Képzeljék, mily meglepő dolog történik ezekben a napokban: a neoliberális istenek egyáltalán nem értékelik a Fidesz–KDNP valóban világszintű teljesítményét… Ejnye, ejnye; hát miért is nem tetszik a dicsőséges nagyuraknak az, ha egy pártszövetség megérti az emberek, a választópolgárok akaratát, miért is nem tetszik, hogy a Civil Összefogás Fórum és a Békemenet mögött álló száz- és százezrek önként, szabad akaratból szerveződnek, aláírnak, vonulnak az utcára, hogy megmutassák, a kormányt szívvel-lélekkel támogatják?

Netán csak nem azért nem dicsérik e kiemelkedő demokratikus teljesítményt, mert kiderül ezen a szent helyen, 2014-ben Európa közepén, hogy valójában a neoliberális istenek zsigerileg megvetik a demokráciát?

Netán csak nem most mutatkozott meg ország-világ előtt, hogy a neoliberális király meztelen lett?

Esetleg talán arról van szó, hogy a neoliberális istenek csak hivatkoznak a demokráciára, amelyet valójában nem művelnek, hanem használnak?

Nem lehetséges, hogy a neoliberális istenek a demokrácia intézményeit pusztán eszközként kezelték-kezelik céljaik elérésére, melyek a következők: 1. az emberek kiszolgáltatott fogyasztóvá és munkaerővé váljanak, akik felett a „piac” (Oxfam: 67 kőgazdag ember) uralkodik, 2. akik értékeiket, normáikat vesztik és ezzel emberi tartásukat is és 3. akik a világon változtatni már semmit sem szándékoznak – lásd a mai fiatalságot?

Mindez nem lehetséges?

És ha mégis lehetséges – szerintem nem pusztán lehetséges, hanem valóságos –, akkor végső soron azt mondhatnánk nekik mi, nemzeti, jobboldali és keresztény emberek, hogy „tetszettek volna nem tömegdemokráciát csinálni!”

Nyilvánvaló, hogy a 21. századi neoliberális hatalmi körök számára a tömegek, az állampolgárok valóságos uralma riasztó, felfoghatatlan és életveszélyes. Nyilvánvaló az is, hogy az Orbán-kormány demokráciára – tehát szavazatokra, a többség támogatására – épülő sikere veszélyezteti a világban fennálló – arisztotelészi fogalmakkal élve – arisztokratikus, de valójában oligarchikus világuralmi formát.

A világelit hazai fegyverhordozói, a magyarországi neoliberális guruk ezt pontosan értik, és az elmúlt napokban rémületükben láthatóan elvesztették a fejüket. Mészáros Tamás például az ATV-ben úgy fogalmazott, hogy a Fidesz a választási rendszer átalakításával elcsalta a választásokat. Mit mondjak? Ez bizony – ma már szinte mindenki elismeri – szemenszedett – khmm… – tévedés.

Kálmán Olga szintén az ATV-ben penetráns és agresszív módon ]]>szidta le Schiffer Andrást]]> a neoliberális mantrától eltérő véleménye miatt, s észre sem vette, hogy régen kilépett szakmája keretei közül és véleménymondó vezérré vált.

Havas Henrik pedig ugyanebben a tv-ben elképesztő stílusban s minden ok nélkül egyszerűen ]]>„leugatta” G. Fodor Gábort]]>.

Végül Avar János a Vasárnapi Hírekben már arról ír, hogy a Nyugat csalódott a magyar választókban, ezért lépnie kell az orbáni „diktatúrával” szemben. Azt írja, a Nyugat elvesztette illúzióit Magyarországgal kapcsolatban. Vagyis, fordítsuk le: a Nyugat csalódott a szabad választások intézményében. Oké, gyerekek, akkor játsszunk nyílt kártyákkal: a demokrácia projekt szerintetek tehát nem működik, jöjjön akkor a – micsoda is és hogyan??

Itt tart a világ, és itt tartanak a mi neoliberális politikusaink és „értelmiségijeink”. Annak, aki jól ismeri a ]]>Békemeneteken]]> részt vevő nemzeti polgári középosztályunk igazi összetartását és közösségi érzületét, legszívesebben sírni volna kedve, mert a választások után ]]>valóban kiegyezést akartunk]]>. De kivel is és hogyan??

Most már úgy látom, egyelőre még fontosabb a következő két választáson egyértelművé tenni a demokrácia „üzenetét” idehaza, illetve Európa és a világ urai felé is.

Fricz Tamás - mno.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (138) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (506) Mozi világ (440) Mondom a magamét (5642) Nagyvilág (1463) Sport (729) Gasztronómia (539) Gazdaság (662) Jobbegyenes (2131) Flag gondolja (33) Történelem (14) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (255) Kultúra (6) Életmód (1) Autómánia (61) Politika (1578) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Belföld (6) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>