Ma 2024 július 21. Dániel, Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
Kiszelly Zoltán: Továbbra is van matematikai esély Vitézy Dávid győzelmére

Kiszelly Zoltán: Továbbra is van matematikai esély Vitézy Dávid győzelmére

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Századvég politikai elemzési igazgatója elmondta, egyáltalán nem szokatlan az NVB döntése, amivel helyt adott Vitézy Dávid fellebbezésének.

 

A vasárnap tartott főpolgármester-választás nem hivatalos eredményei szerint rendkívül kicsi a különbség a Vitézy Dávidra és Karácsony Gergelyre leadott szavazatok között. Éppen ezért az LMP főpolgármester-jelöltjének érdemes kérelmeznie az érvénytelen szavazatok újraszámlálását Kiszelly Zoltán szerint. Az elemző kiemelte, jó esély van arra ugyanis, hogy végül az újraszámlálás eredményeként megfordulnak az arányok, és Vitézy Dávid lesz a főpolgármester választás győztese. 

Kiszelly ugyanakkor elmondta, hazánkban korábban már számtalan példa volt arra különböző választások esetében, hogy amennyiben rendkívül szoros eredmények születtek, a második helyen álló fél kérelmezte a szavazatok újraszámlálását. 

Azzal kapcsolatban, hogy milyen esélyei vannak Vitézynek a választás megnyerésére, Kiszelly elmondta, 

Ugyan nem látok bele a borítékokba, de matematikailag megvan Vitézy Dávid esélye a győzelemre, ahhoz pedig, hogy megbizonyosodjanak arról, ki a főpolgármester-választás győztese, első körben csak ezt az alig 25 ezer, érvénytelennek minősített szavazatot kell újraszámolni, amelynek várhatóan még a héten lesz eredménye.

Az ügy politikai vonzatával, és az újraszámlálással kapcsolatban hangulatkeltésbe kezdő Karácsony Gergelyről is szót ejtett Kiszelly Zoltán, aki elmondta, elég gyanúsnak tartja, hogy a baloldali vezetésű kerületekben, többek között a negyedik kerületben kiugró mértékű az érvénytelen szavazatok aránya. 

Amit Karácsony Gergely jelenleg csinál, az egy kommunikációs elővágás arra az esetre, ha kiderül, ezek a szavazatok mégis érvényesek a törvény szerint. A főpolgármester már sejtheti, hogy a következő néhány napban fordulat fog bekövetkezni, mert láthatóan előkészíti a kommunikációs terepet egy ellenbotrány létrehozásához

– tette hozzá Kiszelly, aki kiemelte, Karácsony Gergely egy ilyen helyzetnek akar elébe vágni, és a saját buborékjában már most egy narratívát kezdett terjeszteni. A Századvég elemzési igazgatója elmondta, ebben a helyzetben a legfontosabb, hogy a törvények szerint kell eljárni, és a rendelkezéseknek megfelelően kell újraszámolni a kérdéses érvénytelennek minősített szavazatokat. 

A szakértő ugyanakkor egy kitekintést is tett, elmondta, a baloldali pártok, különösen a Párbeszéd nevű formáció számára hatalmas tétje van az újraszámlálás eredményének, ugyanis a DK végleg bekebelezheti Karácsony Gergely mikropártját, ha a jelenleg is regnáló főpolgármester elveszti a választást.

Ha Karigeri elveszíti a fővárost, akkor a Párbeszéd Baráti Társaság a legértékesebb politikai termékét és a legfontosabb alkupozíciót biztosító személyét is elveszti

– jelentette ki Kiszelly, aki elmondta, amennyiben a Párbeszéd elveszíti a főpolgármesteri pozíciót, mindannyian Jávor Benedek sorsára jutnak, aki a Demokratikus Koalíció EP-listájának egyik meglehetősen hátul található helyét kapta meg, és esélye sem volt arra, hogy pozícióhoz jusson.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Egészség (50) Mondom a magamét (7725) Politika (1582) Jobbegyenes (2825) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Belföld (11) Heti lámpás (322) Tereb (146) Titkok és talányok (12) Történelem (18) Flag gondolja (36) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Kultúra (9) Gazdaság (713) Tv fotel (65) Mozaik (83) Nagyvilág (1310) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>