Ma 2022 július 07. Apollónia napja van. Holnap Ellák napja lesz.
Kálmán Olga ott folytatja, ahol abbahagyta

Kálmán Olga ott folytatja, ahol abbahagyta

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Megérte, Olga?

Kálmán Olga a Jobbik online televíziójában, az N1TV-n folytatja a független-objektív újságírás kimaxolását. Mondjuk a G-nap után a Hír TV is a Jobbik csatornája lett, úgyhogy tulajdonképpen nem beszélhetünk igazán nagy változásról.

Olga ott folytatja, ahol abbahagyta. A jelek szerint nem szeret félmunkát végezni. Ha már egyszer elkezdte egykori nimbuszát lerombolni, nem áll meg félúton, és addig folytatja, amíg a földdel nem teszi egyenlővé a baloldali ATV nézői­ben kialakult képet a szélsőjobb ellen harcoló, lelkes antifasiszta Kálmán Olgáról. Olga a saját két kezével dönti le a róla mintázott bálványt. Kálmán Olga nagy igyekezete még engem is eljuttatott arra a szintre, hogy már elkezdtem sajnálni.

Mert Olga nem érti. Olga nem érzi.

Nem egészen egy hónappal ezelőtt adott egy egészen döbbenetes interjút D. Tóth Krisztának, akit szintén nem lehet objektivitással vádolni, ahol a hallottak után még a kérdezőn is visszatarthatatlannak látszó feszengés lett úrrá, hiszen Olga szemrebbenés nélkül kezdett bele egy olyan népmesei elemekkel fűszerezett történet elregélésébe, ami olyan pikáns részleteket tartalmazott, mint például hogy ő nem tolta a Jobbik szekerét, ő nem kampányolt Vonának, ő nem lett Simicska embere, és hogy ő végig objektív meg független újságíróként végezte a nagyon szakmai munkáját, amíg a Hír TV Egyenesen című műsorát vezette.

Olga mindezeket olyan őszintén mondta el, hogy úgy tűnt, eljutott arra a pontra, mikor már saját maga is elhiszi a fentebb idézett vaskos hazugságokat.

Bizony. Már sajnálom.

Mert már az Indexen, a kormánypártisággal a legkevésbé sem vádolható Sixx is tömény malíciával tálalta a jobbikos pénzből készített új műsorban való debütálását. Ja igen! Ezt mindig fontos leírni: a Jobbik pénzéből. Azért fontos, mert Vona Gábor és a többi, egyelőre még a pártban tartózkodó jobbikos vezető, a Jobbikkal szimpatizáló több száz főből álló trollhadseregről nem is beszélve, mindig dühtől pirosló arccal, vérben forgó szemekkel szokott arról a skandalumról beszélni, hogy létezik kormánypárti sajtó, hogy léteznek kormánypárti újságírók, hogy léteznek a kormánypártokra szavazó magyar emberek.

Igazán nem szeretnék nagyon elkalandozni, de mindenképpen idekívánkozik, hogy a létező pártpreferencia miatt diktatúrát és önkényt kiáltók közül legutóbb a magát újságírónak nevező Pörzse Sándor készített interjút Vona Gáborral. Pörzse egyébként a Jobbik listáján került a parlamentbe és lett az egyik legőszintébb rajongója Gábornak. Ezt nem is titkolja. Vagy megpróbálja eltitkolni, de mégis látszik.

Végül is mindegy. Na de ez a Pörzse minden szerdán az idegességtől remegve verte az elégtétel napja előtti Szabadfogásban az asztalt amiatt, mert léteznek a kormánnyal szimpatizáló újságírók.

A jobbikos újságíró. Értik, ugye? Nem? Én sem értem. És aztán ez a Pörzse ült le Vonával Vonáról beszélgetni, és persze arról, hogy a Jobbik vezetése miért nem hozott létre egy jobbikos televíziót. Mert arra szükség lenne. Egy jobbikos televízióra…

Szóval a Jobbik pénzéből működő N1TV-n folytatja Kálmán Olga. Jobbikos pénzből, hiszen egy 2017-es adatból az derül ki, hogy a Jobbik pártalapítványa az Alfahírt és az N1TV-t 250 millió forinttal támogatta. Kálmán független-objektív-oktatás-egészségügy Olga a Jobbiktól fogja kapni a fizetését. Nem tudjuk, mennyit, nem tudjuk, mennyiért ült be a Jobbik székébe és a volt egri szkinhed, Roy ölébe, talán nem is olyan fontos, és talán nem is olyan nagy összegért, mint amit azért kapott a pufók hózentrógeres oligarchától, hogy a Jobbik szekerét tolja. Elképzelhető, hogy adásonként mindössze 70-80 ezret kap. Nem tudhatjuk. Nem is fogjuk soha megtudni.

Mindenesetre Kálmán Olga olyan alapos munkát végzett a saját nimbusza ledöntéséért, és egy olyan öreg, kehes és beteg, azaz rossz lóra tett a G-nap után, hogy jelenleg az összes normális tévécsatorna kínosnak tartaná képernyőre engedni. Se az RTL, se az ATV nem kapkod utána. Nem ír cikkeket egyik ellenzéki újságnak vagy hírportálnak se. Egyetlen internetes televíziótól kapott lehetőséget. A Jobbik csecsén logó N1TV-től.

Megérte, Olga?

Apáti Bence - ]]>www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Gazdaság (665) Tereb (141) Irodalmi kávéház (513) Gasztronómia (539) Heti lámpás (260) Egészség (50) Belföld (8) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Politika (1581) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Jobbegyenes (2349) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1465) Mondom a magamét (6164) Életmód (1) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Sport (729) Kultúra (6) Történelem (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>