Ma 2021 december 09. Natália napja van. Holnap Judit napja lesz.
Igazmondás helyett szappan nélkül borotválják a bolondot

Igazmondás helyett szappan nélkül borotválják a bolondot

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Így van ez a liberáliséknál, kérem szépen.

Ha valaki szappan nélkül borotválja a bolondot, az – a Németalföldön elterjedt közmondás szerint – becsap valakit.

Ehhez persze nem kell messzire utaznunk, nekünk is van helyben számos kitűnő „borbélyunk”, akik – ha cseppnyi nyilvánosságot kapnak – azonnal borotvát ragadnak és a bolond feje után nyúlnak.

Legutóbb például az ügyeletes megmondóemberek egyikére, Horváth Zoltán publicistára lettem figyelmes, aki az elmúlt hét slágertémájáról, az ismert üdítőital és a melegek kapcsolatáról fejtette ki a józan hallgatóság számára liberálistól sajnos egyáltalán nem meglepő véleményét.

Horváth ugyanis úgy véli, hogy ebben a sajátos marketingakcióban nem az üdítőitalt gyártó és a melegek rontottak a magyar társadalomra, népszerűsítve az azonosneműek közötti szabad szerelmet s mintegy követelve annak minden „bolond” általi elfogadását, hanem fordítva történt. Azt mondta a nagyszerű Horváth, hogy „Ez a politikai marketing az ellenségképzés marketingje.” Vagyis azért, mert a gyártó az orrunk alá tolta ezt a metróban például a gyerekek által is szemrevételezhető reklámot, azzal nem ők sértették meg a közízlést, hanem a „közízlés” sértette meg őket, ellenséget képezve belőlük. Így van ez a liberáliséknál, kérem szépen. Ha te ülsz nyugodtan a fotelben s érzed, hogy valaki a szádba akarja erőszakolni a cumi, amit nem akarsz bevenni, mert például fullasztóan nagy, netán büdös vagy gusztustalan orrváladékkal van bekenve, akkor nem az erőszakoskodó cumituszkoló a hibás, hanem te, mert van képed tiltakozni. Érted? Úgy vagy te az ellenségképzés képviselője, hogy még nem csináltál semmit, legfeljebb ellenálltál annak, hogy a cumit benyomják a szádba. Hogy rávegyenek a hazugság elfogadására. Ha valami, akkor hát ez az igazi „politikai” marketing. Amelynek tévedését maga a reklámozó cég is elismerte, lecserélte irritáló plakátjait.  

Ennek ellenére jön a Horváth-féle magyarázat kifejtése: „Ma a más szerelműek vannak kijelölve ellenségnek, és ha nem állunk ki mellettük az ő szabadságuk, az ő méltóságuk érdekében, akkor holnap majd mi leszünk vagy mások lesznek kijelölve. Ez egy társadalmi gyakorlat kell, hogy legyen a részünkről, a szolidaritásérzés, mert ennek a civil társadalomnak más nem maradt ebben a rezsimben, csak a szolidaritás. Az egyetlen hatalmi eszköz, ami ma a polgár kezében van.”

Én mást javaslok liberális barátaimnak. Azt, hogy próbáljanak meg egyszer valamiről igazat mondani. Próbáljanak meg egyszer a valósággal szolidaritást vállalni. Hátha nagyobb sikerük lesz, mint az örökös szappan nélküli bolond- borotválással.

Horváth K. József - ]]>https://leander.blogstar.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Gazdaság (663) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Belföld (6) Történelem (14) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (509) Tereb (138) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2168) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Vetítő (30) Politika (1578) Heti lámpás (255) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (5743) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1463) Titkok és talányok (12) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>