Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
df1545e6761a801b3b844eeeaaaec9ee.jpg

Hitchcocki "másik realitás" a kancellárnő agyában

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Családok, nemzetek élete futhat vakvágányra. ha egy másik realitás szabja meg a döntéseket.

Rémfilm játszódik Európában, sajnos nem a vásznon, hanem a legteljesebb valóságban. Nem a terrormigráció a legrémisztőbb, hanem annak felismerése, hogy az Unió legjelentősebb államában a vezető politikus egy „másik realitásba” költözött.

Hitchcock foroghat a sírjában: neki ez nem jutott eszébe.

Hidegrázást okozott Georg Splötte berlini televíziós élménye, amelyet a magyar televízió nézőivel megosztott. A német főműsorban a kancellárnő diákokkal beszélgetett, és ellátta őket épületes tanácsaival.

Bibliával álljanak a migránsok elé az utcán.

És végezzenek hittérítést… A németek a különböző afrikai, ázsiai nyelven beszélő embereket kell, hogy meggyőzzék: Európában a kereszténység alapjain áll a kultúra, ezt vegyék át az embercsempészek áldozatai is.

Ne a gyerekeikkel foglalkozzanak, hanem a migránsokkal.

A gyerektelen politikusnak a legelemibb ismerete sincs a gyermekes családok életéről. Amit az egykori kommunista államban gyermekként átélt, az már elfelejtette. Fogalma sincs, milyen törődést követel egy gyerek.

Ne pihenjenek a munka után a németek, hanem hittérítsenek.

„Nem tudom, mi történt ezzel a nővel” – fogalmazott a lehető legudvariasabban Splötte. Ám van-e helye az udvariasságnak, amikor a félmilliárd polgárt számláló Európai Unió jövőjéről van szó.

Hitchcock Psycho-filmjének alakja egy szálloda vendégeit fenyegette.

A kancellárnő – helyzeténél fogva – a kontinens nagy részének nemcsak távoli, hanem nagyon is közeli jövőjét is kockára teszi. Családok, nemzetek élete futhat vakvágányra. ha egy másik realitás szabja meg a döntéseket.

Bibliával muszlimokat oktatni…

A kancellárnő gyerekességét fölösleges megmagyarázni. „Minden szíriait befogadunk” – küldte az első meghívót a tömegeknek. Óriási baki volt, a fekete-afrikaiak is azonnal szírek lettek.

Miért nem figyelmezették munkatársai, hogy álljon le?

Bő egy hét múlva rátett egy lapáttal: szelfiken bazsalygott arab fiatalokkal, hadd küldjék más kontinensekre a képes meghívót is. Milyen tanácsadókkal van körülvéve a kancellárnő? Kik rángatták bele ebbe a katasztrófába?

Erre a Hitchcock-filmek sem adnak választ.

Ez a rémtörténet túlmegy az irodalmon, a filmművészeten. „Több kárt csinált, mint…” – mondták, már az első meghívó után. És itt a pont-pont-pont helyére találhatunk pár nevet a XX. századi történelemből.

És még csak ez után következett a szelfis hercigeskedés.

Mit tud kezdeni ezzel a helyzettel a német demokrácia. A kancellárnőt már hetekkel ezelőtt megfelelő helyzetbe kellett volna hozni: szakemberek foglalkozzanak a „másik realitás” kezelésével, mint a Hitchcock-filmben.

Ő azonban döntéshozói poszton marad még beláthatatlan ideig.

És súlyosbítja a katasztrófát.

Kovács G. Tibor - gondola.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7708) Egészség (50) Belföld (11) Kultúra (9) Nagyvilág (1310) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2823) Autómánia (61) Heti lámpás (322) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (36) Mozi világ (440) Tereb (146) Gazdaság (713) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Sport (729) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (537) Politika (1582) Történelem (18) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>