Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
Hátha valaki nem ismeri?

Hátha valaki nem ismeri?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Bródy János támadásba lendült!

Novák Katalin lemondása után Bródy János – az SZDSZ egykori és szellemiségének ma is lelkes propagandistája – küldött egy régi Illés-dalt a köztársasági elnöknek. A címe, Miért hagytuk, hogy így legyen? Bár a sokak által kedvelt dal 1973-ban született, s nyilvánvalóan az akkor virágjában lévő kommunista rendszert bírálta, már akkor is kétszínűen, Bródy úgy tesz, mintha ez a muzsika ma született volna, és a szabadon választott demokratikus rendszer tehetne arról, hogy Novák Katalinnak egy különleges kegyelmi üggyel kapcsolatban kellett volna távoznia posztjáról, amit mintha nem akart volna megtenni.

Emlékszünk a szövegre: „Azt hiszed, hogy nyílik még a sárga rózsa, azt hiszed, hogy hallgatunk a hazug szóra, azt hiszed, hogy mindig mindent megbocsátunk, azt hiszed, hogy megtagadjuk minden álmunk”.

Természetesen erről szó nincs, mint ahogy arról se, hogy a kommunisták bűnei ellen íródott, s 1973-ban nagyon is helyénvaló dal, ma bármilyen módon aktualizálható lenne. Leszámítva a sanda szándékot, ami Bródynak mindig zsebben van, hogy Orbánékat kommunista színben akarja feltüntetni. Azt az Orbánt, akinek egész politikai pályafutását az antikommunizmus alapozta meg, s éppen következetes antikommunista és magyar lelkületének köszönheti, hogy valójában ötödik kormánya élén is képes volt megőrizni az emberek bizalmát. Ebből négyszer kétharmaddal.

A Hírklikk azt tartja helyénvalónak, nyilván azzal ért egyet, ha ilyeneket ír: „Bródy János ezekben a napokban nemcsak azt bizonyítja be sokadszorra, hogy mennyire időtállóak a művei, hanem azt is, hogy nem véletlenül vált egy (két/három?) generáció szócsövévé”. A zenész Facebook-oldalára pedig az alábbi mondatot tette ki: „És eljöhet még az az idő, hogy kinyílnak tágra zárt szemek, Fény derül a sötét szobákra, hol hamisítják a híreket”.

Ezt természetesen kötve hiszem, mert nem a kommunizmusban élünk, ezért nem fog fény derülni arra, hogy a sötét szobákban hamisítják a híreket. Egyszerűen azért, mert nem hamisítják őket.

De hogy pontosan mi történt, arról álljon itt Orbán Viktornak a szombati évértékelőjén elhangzott beszéde egy részlete:

„[Novák Katalin] Távozása bár helyes, de nagy veszteség Magyarország számára. A lemondás oka az, hogy egy gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény leplezéséért elítélt embernek elnöki kegyelmet adott. Kegyelmi döntését a magyarok elsöprő többsége nem fogadta el és elutasította. Márpedig az elnök legszebb, egyben legnehezebb feladata a nemzeti egység fenntartása, s ha ez bármilyen okból megbillen, akkor a helyreállítása is. A lemondás indoklásából tudjuk, hogy a nemzeti egységet éppen az ő döntése bontotta meg, így ő maga helyreállítani már nem tudhatta. Ezért be kell látnunk, az történt, aminek ebben a helyzetben történnie kellett. A kibillent egyensúlyt helyreállítani, a felháborodás magasba csapó hullámait megszelídíteni, a család- és a gyermekvédelem ügyében a nemzetet újra egyesíteni csak az elnök lemondásával és új elnök hivatalba lépésével lehet. Az igazságügy-miniszter asszony az elnök határozatát az alkotmányos szokásoknak megfelelően ellenjegyezte, 25 év töretlen gyakorlatát folytatva. Távozása az államélet törvényeinek elkerülhetetlen és – azt hiszem – igazságtalan következménye. (…) Az elnök és az igazságügy-miniszter munkáját zaklatott szívvel és mindannyiunk nevében megköszönöm. A lemondás körüli vitáról pedig csak annyit mondhatok, illetve annyit mondanom kell, hogy a távozó két asszony kisujjában több méltóság van, mint a baloldal összes vezetőjében együttvéve.”

Nemrég jelent meg Mező Gábor A kultúra megszállása című könyve, amelyben mások mellett Bródyról ez olvasható: „Korántsem volt olyan ártatlan, ügyefogyott káder, hiszen szakszervezeti vezetőként az 1981-es tatai rocktanácson Aczél György kultuszminiszter embereitől lényegében Nagy Feró és az »elhajló« rockzenészek betiltását követelte. Ami nem meglepő, hiszen a nagy hivatásos lázadó akkoriban Koncz Zsuzsával és Zoránnal az Országos Béketanácsban és KISZ-rendezvényeken tüsténkedett.”

Elnézést kérek, kedves Olvasó, hogy ismét Bródy aljasságával, notórius képmutatásával kellett traktálnom önöket, de láthatják: nem rajtam múlik. Amíg Bródy újból és újból meg akarja téveszteni a magyarokat, és a kommunistáknak akar pozíciót csinálni, addig ezt mindig a helyére kell tenni.

Az egykori Ludas Matyi szlogenjével szólva: Hátha valaki nem ismeri…?

Horváth K. József

A szerző újságíró

]]>www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (705) Kultúra (7) Sport (729) Belföld (10) Jobbegyenes (2788) Autómánia (61) Heti lámpás (312) Történelem (18) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Politika (1582) Mozaik (83) Mozi világ (440) Nagyvilág (1310) Egészség (50) Flag gondolja (36) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (537) Mondom a magamét (7546) Szépségápolás (15) Tereb (146) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>