Ma 2022 augusztus 19. Huba napja van. Holnap István napja lesz.
Tovább erőlködik a többszörösen bukott Jakab Péter

Tovább erőlködik a többszörösen bukott Jakab Péter

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ejnye, ejnye...

 

Jakab Péter most éppen aláírásokat gyűjt, gyűjtsön csak nyugodtan, ha épp úgy tartja az úri kedve, aminek önmagában nem lenne hírértéke, azonban a többszörösen megbukott politikus a Jobbik hasonló akcióját kritizálva, saját pártjától különböző kampányt indított el. Igen, Jakab csúfosan megbukott, bár először erről a bizonyos bukásról nem igazán volt hajlandó tudomást venni, emlékezetes akciója volt, amikor különböző trükkök segítségével választatta újra magát; a küldöttek több mint 71 százaléka gondolta úgy, hogy a parizeres kiflik iránt megmagyarázhatatlan és kissé beteges vonzalmat érző milliomos politikus a Jobbik katasztrofális szereplése ellenére továbbra is a legalkalmasabb személy a párt vezetésére.

Mint később kiderült, abban, hogy ez a finoman szólva is furcsa eredmény jött ki, Földi Istvánnak, a nemierőszak-botrányba keveredett politikusnak is nagy szerepe volt. A hírek szerint ő volt az, aki nagy hirtelen számos alapszervezetet gründolt össze, és az ő küldöttei voltak, akiknek a segítségével Jakab a pozíciójában maradhatott.

Miután azonban a Jobbik elnökségének is kissé büdös és átlátszó volt ez a bizonyos akció, valamint érthető módon a legkevésbé sem gondolták úgy, hogy az a figura a legalkalmasabb a párt vezetésére, aki minden idők legcsúfosabb vereségét bírta összehozni, viszonylag gyorsan megpuccsolták; először az elnöki posztról utálták ki, majd rövid időn belül a frakcióvezetőségből is kirúgták.

Sőt egy direkt Jakabra szabott határozatban azt is megtiltották neki, hogy a saját logóját használja. Erre azért volt szükség, mert a milliós fizetésből szegény kisembert játszó exelnök, miután kipaterolták, Facebook-posztjaiban elhagyta a Jobbik logóját, és egy bizarr, saját magát ábrázoló és bizonyos rossz emlékű kommunista vezetőkre hajazó logót kezdett használni. A vak is láthatta tehát, hogy Jakab nem egyszerűen csak megorrolt saját pártjára, de minden jel szerint el akarja hagyni az identitását és a támogatóinak klencven százalékát elveszített poltikai tömörülést, hogy új pártot alapítson.

 

Ez állhat az aláírásgyűjtés mögött is, hiszen az akcióval rengeteg választó személyes adatához férhetne hozzá, így megkönnyítve saját, új pártja építését. Emellett Jakab rendületlenül járja az országot, legutóbb például három Facebook-posztot szentelt arra, hogy olyan látszatot keltsen, mintha nem egy bukott politikus, hanem egyszerű földművelő lenne; egy traktoron volt szerencsénk látni, ahogy ripacskodik.

Mondjuk egy évvel ezelőtt még leüvöltötte egy hasonló munkagéppel közlekedő valódi melós fejét, de hol van az már!

A parlament folyosóján egy másik videóban pedig arra panaszkodott, hogy nem szeret bejárni a munkahelyére dolgozni, mert szerinte ott túl sok a sz…r ember. Süt belőle a sértettség, a harag és az, hogy képtelen beletörődni abba, hogy elbukta a frakcióvezetőséget, no meg az elnöki pozíciót, láthatólag nem vállal közösséget saját pártjával, de egyelőre valamiért túl gyáva meghozni a végső döntést, talán arra vár, hogy mártír váljon belőle, mondjuk úgy, hogy a Jobbik megelégeli a folyamatos provokációt és végre kiteszi a szűrét.

A pártból azonban, úgy tűnik, nem merik kirúgni, holott Facebook-posztjain továbbra is csak saját magát, meg a Nép Pártján szlogent tünteti fel, ezzel gyakorlatilag lépéskényszerbe hozva a politikai tömörülést.

A Jobbiknak ugyanis így, hogy Jakab tüntetőleg nem teljesíti a logóra vonatkozó rendeletet, ráadásul saját aláírásgyűjtésbe is kezdett, muszáj lesz valamit lépnie az ügyben, különben az új vezetés béna kacsának fog tűnni.

Ha Jakab a frakcióhatározatot továbbra is semmibe veszi, és ennek semmilyen következménye nem lesz, az azt fogja demonstrálni, hogy a párt vezetése gyengekezű és alkalmatlan még arra is, hogy a saját frakciójában rendet tartson. Ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy ez a Jakab és a Jobbik között dúló abszurd hidegháború Jakab kizárásával fog véget érni.

Apáti Bence -]]> www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Flag gondolja (33) Irodalmi kávéház (513) Életmód (1) Politika (1581) Heti lámpás (260) Egészség (50) Sport (729) Mondom a magamét (6251) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (8) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Nagyvilág (1464) Történelem (15) Jobbegyenes (2388) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (667) Mozi világ (440) Tereb (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>