Ma 2021 május 13. Szervác, Imola napja van. Holnap Bonifác napja lesz.
Határvillongások Romániával

Határvillongások Romániával

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)

A volt román elnök bojkottja és területi igényei.

A minap a volt román elnök, Traian Basescu az erdélyi Mol-benzin kutak bojkottjáta hívta fel a románokat. Szerinte ugyanis kiborító, hogy Székelyföldet bemutató régiós térképeket árulnak. Skandallum! Mármint neki! Persze, csak azért, mert székelyekről, magyarokról van szó.

Bevett szokás a térképkészítők és forgalmazók között, hogy a turisták segítésére, nemcsak országos térképeket, hanem regionálisakat is kiadnak, a Székelyföldnél kisebb földrajzi egységekről is. Az egész világon. Nincs is ezzel semmi baj, a turisták örülnek, hogy nem egy ország teljes térképét kell hajtogatniuk, gyűrögetniük, hanem csak azét a részét, amire kíváncsiak éppen (lásd: Toszkána, Balaton, Provence, Burgenland és a többi). Természetesen most sem a térképkészítőkkel van a baj, hanem a Székelyfölddel, meg a Mollal, ami, ugyebár, egy közép-kelet-európai regionális magyar multi. Nem beszélve arról, hogy az annyira gyűlölt kiadvány gyerekeknek szól.

És most hadd fordítsam nagyon személyesre a hangnemet!

Na, idefigyelj, Traian, Te hálátlan kutya, azt már elfelejtetted, hogy a székelyföldi és romániai magyar szavazók hányszor tettek elnökké, illetve mentették meg a seggedet a puccstól, börtöntől?! Ráadásul olyat mertél üzenni egy éve Magyarország miniszterelnökének, hogy „Románia határa a Tiszáig tart”?

Na, idefigyelj, még egyszer, Traian, nem hogy „románia” határa nem tart a Tiszáig, de ezeréves történelmi tény, hogy Magyarországé a Kárpátokig ér!

Eleméry T. Olivér

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (6) Tereb (140) Rejtőzködő magyarország (171) Mozaik (83) Történelem (14) Jobbegyenes (2025) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (505) Kultúra (6) Politika (1578) Nagyvilág (1454) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (37) Sport (729) Heti lámpás (255) Életmód (1) Mondom a magamét (5292) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (657) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>