Ma 2023 október 01. Malvin napja van. Holnap Petra napja lesz.
Gyurcsány kánikulai hőséget mért az Északi-sarkon

Gyurcsány kánikulai hőséget mért az Északi-sarkon

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Az a fránya isiász ide is begyűrűzött...

A pénteki rendkívüli parlamenti ülésen a volt kormányfő szinte már összellenzéki vezetőként mondott beszédet.

Gyurcsány Ferenc szerint szégyenünkre azoknak az erőknek, amelyek nem szeretnének az alapító kereszténydemokrata atyák szellemében szorosabban együttműködő Európát, az egyik vezére a magyar kormányfők, aki mellett természetesen ott van Salvini, Strache, vagy Marine Le Pen is. Szerinte ezen a térfélen azon vannak, hogy a nemzeti önzést tegyék a nemzetek együttműködésének helyére.

Szerinte a másik oldalon az európai kérdésekben egyre többször közösen döntő erők állnak, „az európai nemzeteket közösen erősítő Európa áll”. Úgy fogalmazott: már azelőtt, hogy „kinyílnának a szavazóurnák”, kijelenthető, hogy Orbán Viktor „sok éves küzdelme elbukott”. Szerinte az európai választók és EP-frakciók túlnyomó többsége erősebb, szorosabban együttműködő Európát akar. 

Úgy vélte, hogy először az EP történelmében, a magyar kormánypárt tagjai ellenzékben fognak ülni.Továbbvíve a gondolatmenetét, kijelentette, hogy az EP-ben annak van szava, akinek vannak barátai, szövetségesei. Tehát – fogalmazott – egy mandátum az EP-ben többet fog érni, mint a Fidesz tizenvalahány mandátuma, mert „annak az egy mandátumnak lesznek szövetségesei és barátai”, a fideszes mandátumoknak meg marad Salvini.

Sajnos a hang és a kép csúszásban van egymáshoz képest:

Majd úgy fogalmazott: „Orbán annyira hiányzik ma Európa többségének, mint az Északi-sarknak a mostanában mért 31 fok.”  Végezetül a magyar választók segítségét kérte, hogy minél több ellenzéki mandátum legyen az új EP-ben, mert „e tekintetben nincsen köztük különbség”, szerinte ugyanis „ami eggyel több mandátum az ellenzéknek, az eggyel kevesebb az Európát romboló Fidesznek.” (Ennél a pontnál – 4:06-nál – Vadai Ágnesnek valami vicces juthatott az eszébe, mert látványosan felnevetett.)

]]>www.mandiner.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (34) Politika (1581) Életmód (1) Mondom a magamét (7105) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (145) Nagyvilág (1309) Nézőpont (1) Egészség (50) Heti lámpás (276) Mozi világ (440) Gazdaság (689) Tv fotel (65) Belföld (10) Vetítő (30) Mozaik (83) Jobbegyenes (2684) Autómánia (61) Történelem (16) Szépségápolás (15) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (529)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>