Ma 2021 november 28. Stefánia napja van. Holnap Taksony napja lesz.
A krumplileves és a hinta

A krumplileves és a hinta

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A fene hitte volna, hogy Kádárnak igaza lesz.

De ebben igaza van: a krumplileves az legyen krumplileves. Első tétel: a Magyar Narancs nevű liberális hetilapban mondja Lovasi András zenész, hogy „matematikailag csak úgy lehet ezt a kormányt leváltani, ha a balosok meg a kispártok az LMP-től a Momentumig összehoznának egy választási koalíciót a Jobbikkal. Ennek a koalíciónak az lenne az egyetlen célja, hogy a Fidesz–KDNP-kormányt elküldjék, ami azért lenne fontos, mert szerintem ez az utolsó esély, hogy ez választásokon történjen meg. Ha nem így lesz, márpedig úgy tűnik, hogy nem, akkor úgy harminc-negyven évig maradhat, ami most van, kábé ennyi az autokráciák és diktatúrák szavatossági ideje…”

Azért az szép, amikor egy liberós a tegnap még fennhangon zsidózó és cigányozó szélsőjobbal, valamint az ugyanezeket 2006-ban rendőrökkel lövető baloldallal fogna össze a Fidesz–KDNP leváltására. És másnap mi lenne, kedves Lovasi András? Az hogy működne, amikor mondjuk Gergényi Péter Volner Jánossal és Toroczkai Lászlóval, meg persze a vidám momentumos gyerekekkel, a füvészkertes Juhász Péterrel és a szép szem­öldökű Vona Gáborral alakítana kormányt? Ki merre tekergetné a kereket?

Mit tesz a sors, maga Lovasi András mondta egy év eleji interjúban: „általában elmondhatjuk, hogy van ez az opportunista buzgómócsingfajta, régen ezekből KISZ-titkár lett, most meg ott nyomulnak mindenhol…” Nyilván saját magára és a többi nyomuló opportunistára gondolt, akiket már csak egy közös cél vezérel, hatalomra kerülni bármi áron, aztán lopni, lopni, lopni, amíg lehet, és van mit, mert erre a széthúzó bandára a ciklus letelte előtt mindenképpen rászakadna az ég.

Kádár szelleme üzenhetne az osztrák választásokat megnyerő Osztrák Néppárt vezetőjének is. Sebastian Kurz most azon tűnődik, hogy hallgasson-e a borzalmas osztrák népre, akik a Zsidó Világszövetség elnökét, Ronald Lauder urat felháborító módon 60 százalékos arányban két jobboldali pártra szavaztak. Ha már itt vagyunk, tegyük helyre a dolgot: az Osztrák Szabadságpárt nem szélsőjobboldali. Hanem patrióta. Pontosan úgy, ahogy újabban, a kampány idejére a most győztes Néppárt is az lett.

A szocialista internacionálé pártjai, követve Lauder úr intelmeit, Németországtól kezdődően azonban most szeretnének beleszólni az osztrák belügyekbe, ami fenemód elegáns azt követően, hogy a katalán elszakadási törekvések kezelését spanyol belügynek tekintették. Ott csak a katalánok 20 százaléka állt az elszakadás mellé, ami a spanyol lakosság 4 százalékát tette ki. Ehhez képest az osztrákok 60 százalékának akaratába lehet belepofázni, az nem belügy. „Szomorú és aggasztó, hogy egy ilyen formáció a szavazatok több mint negyedét megszerezte…” – mondta Ronald Lauder az FPÖ-re utalva.

Miért szomorú? Miért aggasztó? A bukott szocialista kancellár, Christian Kern elszólta magát. Azért, mert a két jobboldali párt elindíthatja Ausztriát az „orbanizáció” útján. Ami azt jelenti, hogy az osztrák nép kétharmada nem kér az irányított népvándorlásból, és szeretné megtartani Ausztriát osztráknak. A krumplileves az legyen krumplileves.

Ilyenformán elérkeztünk korunk fő kérdéséhez: van-e joga az osztrák népnek a magyarok mintájára ahhoz, hogy saját kinyilvánított akaratának megfelelően alakítsa saját sorsát, avagy az elit ismét elárulja a többséget? Valahogy úgy, ahogy mifelénk most a hatalomra éhes lib-bal-jobb szeretné.

Bencsik András -]]> www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Egészség (50) Tereb (138) Nagyvilág (1463) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Heti lámpás (255) Mondom a magamét (5721) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (33) Életmód (1) Autómánia (61) Történelem (14) Gazdaság (662) Belföld (6) Politika (1578) Mozaik (83) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (507) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2159) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>