Ma 2020 október 24. Salamon napja van. Holnap Blanka, Bianka napja lesz.
Gurmai Zita felszólította Orbán Viktort, hogy hagyja abba

Gurmai Zita felszólította Orbán Viktort, hogy hagyja abba

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ez fenyegetés a javából! A miniszterelnök kezdhet félni.

Az alapjövedelem bevezetéséről, az EU-s források felhasználásáról, az ingyenes Covid-tesztekről és az Alapjogokért Központ egyik hirdetéséről is beszéltek a képviselők kedden napirend előtt az Országgyűlésben.

Gurmai Zita (MSZP) azért fogalmazott meg bírálatot, mert – mint mondta – „a Fidesz-kormány által pénzelt” intézet, az Alapjogokért Központ „nyílt háborús uszítást” tartalmazó hirdetést tett közzé, amelyben szuronyos katonák rohamozása látható, azzal a szöveggel, hogy „Igazság, erő, felemelkedés. Együtt tesszük naggyá a Kárpát-medencét”.

Mit üzen a kormány a rohamozó katonákkal, talán fegyverekkel akarják naggyá tenni a Kárpát-medencét? Mire készülnek? Nem gondolják, hogy ez lényegében a polgárháború víziója? – sorolta a kérdéseket a képviselő, arra szólítva fel a miniszterelnököt, hogy hagyja abba a háborús retorikát.

Rétvári Bence: Gurmai Zita a magyar hősöket támadja

Mi büszkék vagyunk Szent Istvánra, Szent Lászlóra, a törökök ellen küzdőkre, a kurucokra, a reformkori nagyokra, az első világháborúban harcolókra és mindazokra, akik bármelyik évszázadban a Magyarország szabadságát és függetlenségét védték – reagált Rétvári Bence, hozzátéve, hogy ez nem háborús retorika, hanem nemzeti büszkeség.

Hangsúlyozta: ezek a hősök példaképek, Gurmai Zita pedig őket támadja, és azokat, akik bemutatják ezt. Az önök internacionalista kommunizmusa csak rombolt ebben az országban, ezek a magyar hősök viszont naggyá tudták tenni Magyarországot – mondta.

]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (37) Tereb (140) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Mozaik (83) Gazdaság (653) Flag gondolja (33) Sport (729) Belföld (5) Történelem (14) Rejtőzködő magyarország (171) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (4871) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Irodalmi kávéház (491) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (244) Tv fotel (65) Egészség (50) Mozi világ (440) Nagyvilág (1452) Politika (1571) Jobbegyenes (1874)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>