Ma 2022 május 27. Hella napja van. Holnap Emil, Csanád napja lesz.
A kedves arcú Vásárhelyi Mariska Orbánra támadt

A kedves arcú Vásárhelyi Mariska Orbánra támadt

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Nem szégyelli magát?
Felmérhetetlen kárt okoz az országnak, hogy egy hatalmi tébolyban szenvedő, erőszakos akarnok vezeti.

„Aki most sem látja, hogy micsoda felelőtlenség volt egyetlen műmájerra bízni az oktatásügyet, az egészségügyet, a szociális szférát, az vagy vak, vagy hülye. Felelősen gondolkodó ember eleve nem vállal el egy ilyen pozíciót, mert nyilvánvaló, hogy csak marionett figurának ültetik oda, akinek semmiféle autnómiája, önálló jogköre nincsen. Most pedig, amikor gyors és fontos döntéseket kellene hozni minden területen  látható a teljes tanácstalanság, hozzá nem értés, káosz.

És persze a menekülés a felelősség elől. Ezek az intézmények élére ültetett pártkatonák, most azzal vannak elfoglalva, hogy egyre lejjebb tolják a felelősséget, az iskolák-egészségügyi és szociális intézmények vezetőire. Eddig azt sem engedték meg nekik, hogy a WC papír beszerzéséről önállóan döntsenek, most pedig, ebben a súlyos járványügyi helyzetben a lovak közé dobják a gyeplőt, hogy ne nekik kelljen felelősséget vállalni a felkészületlenségért, dilettantizmusért, eszközhiányért. Egyetlen területen sincs egyértelmű és következetes útmutatás a helyzet kezelésére, a szükséges intézkedésekre vonatkozóan, mindenhol teljes a káosz.

Pedig most tényleg szükség lenne arra, hogy központilag szabályozzák az eljárás rendet, azt hogy mikor, mit kell tenniük az intézményvezetőknek. Persze az ilyen utasításokhoz szakértelemre és felelősségvállalásra lenne szükség. Orbán azonban úgy válogatta ki a közigazgatás vezető posztjaira az emberek, hogy azoknak eszükbe ne jusson önálló döntést hozni, autonóm módon cselekdni. Tehetségtelen, önállótlan bábuk, akiket a miniszterelnök kedve szerint rángathat.

És most mindez visszaüt. Mert ezek a vezető pzíciókba ültetett bábuk nem csinálnak mást, mint hülyeségeket beszélnek, kapkodnak és a felelősséget tologatják. Márpedg egy ilyen válságos helyzetben semmire nem lenne nagyobb szükség, mint gyors, szakszerű, határozott döntésekre és azok végrehajtatására. Nagyon nagy árat fog ez az ország fizetni azért, mert eltűrte a demokratikus intézmények lerombolását, az eszement centralizálási tébolyt, a szakértelem és a teljesítmény leértékelődését és azt, hogy a legfontosabb vezető pozíciókba bohócok kerüljenek.”

Az eredeti, teljes írást ]]>itt olvashatja el]]>.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Tereb (141) Belföld (6) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Történelem (15) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Politika (1581) Autómánia (61) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2312) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (664) Irodalmi kávéház (513) Nagyvilág (1465) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Egészség (50) Flag gondolja (33) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (6077) Heti lámpás (259)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>